Informació general

La remodelació del traçat urbà de l'N-340, pendent de l'aportació del Ministeri de Foment

Per Berta Ruiz

Aspecte del pont de l'N-340 sobre la riera d'Alforja

Sobre una pregunta formulada per al PLIC respecte al projecte de desafectació de l'N-340 i la reva remodelació, el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient –Joan Mas– va explicar que ja es va trametre a la Unitat de Carreteres del Ministeri de Foment, la petició per a la desafectació i la cessió del tram de l'N-340 al seu pas pel nucli urbà de Cambrils. Tal i com va manifestar Mas, properament s'establirà un conveni per a la millora del tram urbà –que tindria un pressupost d'un milió d'euros– i la transferència de la titularitat d'aquesta via. Mas va apuntar també que, recentment el Delegat del Govern a Catalunya –Joan Rangel– , va anunciar a l'Ajuntament de Cambrils que dins dels Pressupostos Generals de l'Estat es comptarà amb una partida per a l'enderroc del pont de la carretera que passa per sobre de la riera d'Alforja. Això doncs, es disposarà de dues partides pressupostàries per iniciar aquest projecte de millora. Segons Mas, tots els tràmits estan en marxa.

Remodelació integral de l'actual N-340

Joan Mas també va enumerar tots els passos que s'estan seguint per tal de tenir a punt aquest projecte de remodelació integral. Des dels serveis tècnics del consistori cambrilenc s'estan realitzant els estudis previs d'actuació i remodelació del tram que va des del terme de Vinyols –al costat de la benzinera de l'entrada a Cambrils– fins a l'alçada de la riera d'Alforja.

Per altra banda, també s'està realitzant un estudi per a l'enderroc del pont que passa per sobre de la riera d'Alforja, així com la construcció d'una rotonda damunt d'aquest riera. Tal i com va apuntar Mas, ja s'ha rebut el vistiplau de l'Agència Catalana de l'Aigua, i ja s'està tramitant la contractació del projecte executiu per a l'enderroc d'aquest pont.
Per un altre costat, també s'està treballant en un estudi de viabilitat per a la construcció d'un aparcament soterrat –amb capacitat per a 550 places– que anirà al llarg de tota la rambla de l'avinguda del Baix Camp, és a dir, des de la riera d'Alforja i fins l'alçada del barranc de la Verge del Camí. Finalment, tal i com va comentar Mas, també s'ha aprovat el projecte per a l'eixamplament del pont del barranc de la Verge del Camí.

Tot plegat està en marxa, segons va puntualitzar Joan Mas. No obstant, segons va dir, "depenem de l'Estat i de les seves contribucions en les obres, ja que les subvencions no ho cobreixen tot.

Bicing entre Cambrils i Salou

Sobre el projecte de Bicing entre Cambrils i Salou, el PP va demanar en quina situació es troba actualment aquest projecte. Segons va explicar la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell–, des d'ambdós ajuntaments s'està a l'espera de rebre una subvenció des de l'Institut Català de l'Energia. En cas que s'aconsegueixi aquesta subvenció, el projecte es podria posar en marxa.

Un registre de la propietat a Cambrils

El PP també va preguntar sobre la creació d'un registre de la propietat a Cambrils, que ja es va aprovar fa dos anys. Sobre aquesta qüestió, Benaiges va dir que es va obrir la convocatòria per tal d'ocupar aquesta plaça, i que finalment, ha quedat deserta. "Els registres estan aprovats, però estem pendents que algú vulgui cobrir aquesta plaça", va afirmar Benaiges.

Policia a la sortida de les escoles

La portaveu de CiU –Mercè Dalmau– va preguntar sobre la manca de presència policial a la sortida de les llars d'infants de La Cuca i Montessori. La regidora Laura Forcadell va explicar que en el curs 2007-2008 es va posar en marxa un pla de presència policial a la sortida de les escoles, especialment en aquells punts més conflictius i perillosos. Actualment, tal i com va dir, el nombre de centres escoles supera el nombre d'efectius, i per tan "és impossible donar total cobertura". No obstant, segons Forcadell, "amb la policia de barri hem guanyat 4 agents més que serviran per millorar aquest servei".

Nova rotonda a l'encreuament entre l'avinguda d'Adelaida i l'entrada a Nou Cambrils

Des de CiU també es van demanar solucions per millorar la circulació viària a l'encreuament entre l'avinguda d'Adelaida i l'entrada a Nou Cambrils. Laura Forcadell va precisar que des del passat mes de novembre es va realitzar un informe per controlar i millorar el trànsit en aquesta cruïlla. Des d'aquest passat dilluns es van iniciar els treballs per a la construcció d'un rotonda –provisional– en forma el·líptica, que haurà de millorar el pas de vehicles de grans dimensions. Segons funcioni aquesta mesura, posteriorment es faria una rotonda d'obra.

Aparcament de motos al Barri Antic i problemes amb el paviment

Dalmau també va demanar per la inexistència de llocs d'aparcaments per a les motos al Barri Antic i per la instal·lació d'un nou paviment en un tram concret, diferent al que hi havia, en el carrer del Cardenal Vidal i Barraquer. A aquestes qüestions, Mas va dir, que s'està estudiant la ubicació de llocs d'aparcament per a motos al barri i que aquestes propostes es consensuaran amb els veïns. Referent al canvi de paviment en un tros del carrer del Cardenal Vidal i Barraquer, Joan Mas va dir que, aprofitant les recents obres de Fecsa, es va decidir instal·lar un nou paviment de tipus granític, ja que el que hi havia fins ara rellisca molt. Aquest nou paviment s'anirà canviant progressivament, als carrers de l'Hospital, al carrer de Borràs, Plaça d'Espanya i un tram del carrer del Cardenal Vidal i Barraquer.

Carril bici al passeig de Les Palmeres

La portaveu de CiU també va dir que al passeig de Les Palmeres s'ha instal·lat un carril bici al costat dels camps de bàsquet, i per tant, això suposa un perill pels ciclistes i per la gent que estigui jugant a bàsquet. A aquesta qüestió, Forcadell va dir que no es pot traslladar el carril bici a l'altre costat de la vorera, perquè no hi ha espai suficient, tot i que es proposarà a Ports de la Generalitat fer una sèrie de millores per a la seguretat viària i dels esportistes, amb la possible instal·lació d'unes pilones de plàstic.

L'estat del Mas de l'Arany

Dalmau també va preguntar sobre l'estat del Mas de l'Arany, ja que estava ple de brutícia i força deixat. La regidora dels barris de ponent –Anna Peláez– va explicar els passos que s'han seguit des de l'Ajuntament, per tal de reclamar la neteja del mas al propietari. Finalment, fa uns dies es van iniciar els treballs de neteja i desbrossament de la finca.

Des de CiU es va preguntar sobre la possible creació d'un grup d'agents cívics, format per gent del Casal Municipal de la Gent Gran. Oliver Klein va dir que, en el seu moment es van fer diferents reunions per posar en marxa el projecte, tot i que finalment, la manca de voluntaris ha frenat la iniciativa. No obstant, segons Klein, ara s'està treballant en un nou projecte que s'anomenarà el "Banc del temps".

Precs de CiU i PP

Pel que fa als precs, CiU va demanar que la Policia Local sigui més tolerant amb l'estacionament de les motos al Barri Antic fins que no es posin en marxa les noves zones d'aparcaments i també va demanar que aquestes zones es consensuïn amb els veïns i també amb el Consell de Barri. El PP també va demanar que es pengin les actes dels plens a la web municipal.

El PP pregunta per les hores d'emissió de la Televisió de Cambrils

El PP va preguntar sobre la pàgina web de Ràdio i Televisió de Cambrils, així com del total d'hores reals d'emissió i del contingut actual de producció pròpia. Joan Recasens va explicar que actualment s'està treballant en la confecció d'una pàgina web corporativa, ja que actualment només es disposa de la plana web de la Ràdio. Pel que fa a les hores d'emissió, Recasens va dir que s'emeten 1.30 hores diàries; i en relació a la producció pròpia, Recasens va dir que Televisió de Cambrils fa les mateixes hores de producció que Canal Reus Televisió.

Aparcam

Carme Crostambé va preguntar per la data legal de la posada en marxa d'Aparcam, així com del nombre de sancions i multes imposades i l'import recaptat. Forcadell va apuntar que Aparcam es posar en marxa legalment, el dia 1 de juliol de 2008. Pel que fa a les sancions, la regidora va dir que, "Aparcam no posa ni multes ni sancions, ja que no té capacitat sancionadora".

Tres precs de la PLIC

Finalment, Xavier Martí va demanar quees busqui una solució amb el tema de la plaça d'Espanya, i que es posin d'acord l'Ajuntament, els comerciants i els veïns; i també va instar a Fecsa a fer revisions del cablejat públic, ja que en moltes zones està en mal estat, i que es netegi el solar de l'antiga piscina municipal.

Comenta aquest article