Informació general

S'aprova provisionalment el Pla Parcial de Belianes Sud, amb l'ampliació de 38 noves hectàrees de sòl industrial

Per Berta Ruiz

El polígon Belianes serà ampliat. A la foto, imatge aèrea del polígon Balianes, ara fa sis anys

El ple ordinari del mes de març celebrat ahir al vespre a la sala de plens del consistori va aprovar provisionalment el Pla Parcial del sector 5 del polígon Belianes Sud, amb el suport de tots els grups.

Aprovació provisional del Pla Parcial de Belianes Sud

Sobre aquest tema, el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge de l'Ajuntament de Cambrils –Daniel Pallejà– va dir que amb el Pla Parcial de Belianes Sud "es dibuixa un nou futur econòmic, social i urbanístic a Cambrils, ja que preveu el desenvolupament d'un sòl industrial i comercial de 38 hectàrees, el més que gran que preveu el POUM". El desenvolupament d'aquesta zona de polígon permetrà la construcció de 166.000 metres quadrats de sostre, "en un lloc molt ben comunicat, i que podrà atreure inversió i riquesa". Segons va dir Pallejà, "en els moments actuals de crisi és necessari diversificar l'economia i crear i implantar empreses per tal de generar més llocs de treball". Tal i com també va dir l'alcalde –Robert Benaiges– en la roda de premsa prèvia al ple, "aquesta aprovació provisional després anirà a la comissió territorial d'urbanisme, i quan li donin el vistiplau s'aprovarà definitivament i es podrà tirar endavant la urbanització d'aquest sector".

Recordem que, en aquest polígon es preveu la implantació d'empreses de serveis "adequades amb les característiques del municipi i compatibles amb els usos turístics de Cambrils", tal i com va apuntar Benaiges, "ha de ser un polígon atractiu per a les empreses que treballen en aquest sector, que puguin instal·lar a Cambrils i generar llocs de treball i activitat econòmica, que és el que ens interessa".

La reestructuració de l'àrea d'informàtica genera polèmica al ple

El plenari d'ahir també va aprovar la reestructuració de les funcions del personal de l'àrea d'informàtica. Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern, l'abstenció de la PLIC i els vots en contra de PP i CiU. No obstant, aquesta reestructuració va aixecar força polèmica entre els diferents grups. La portaveu del PP –Carme Cros– va demanar explicacions sobre la divisió d'aquesta àrea en dues; tenint en compte que actualment hi ha un cap de l'àrea i quatre persones més que hi treballen. Cros va dir, "no entenem el sentit de la reestructuració, si només hi treballen cinc persones".

A aquesta pregunta, la regidora d'Hisenda i Gestió Estratègica –Anna Peláez– va respondre que "aquesta redistribució de tasques i funcions dins de l'àrea és fruit d'un consens entre el personal del mateix departament. Els mateixos treballadors van decidir la redistribució de les tasques tenint en compte la formació específica dels dos tècnics: un d'ells té una major formació en informàtica i l'altre té una major formació en telecomunicacions". Per aquest motiu, tal i com va dir Peláez, es va decidir fer la divisió de l'àrea en aquests dos àmbits per "ser més eficients i eficaços". Després de l'explicació d'Anna Peláez, la regidora del PP –Carme Cros– va tornar a insistir, dient que, "no té sentit crear dos caps! És lògic que cadascú tingui les seves funcions. No és necessari fer aquesta divisió, perquè sinó cada àrea de l'Ajuntament s'hauria de dividir!". Tot seguit, Anna Pelaéz va tornar a dir que, "trobàvem a faltar una àrea específica sobre telecomunicacions, i per tant, vull donar la meva felicitació cap a ells, ja que van trobar un consens i van treballar en equip".

A aquest debat, Robert Benaiges també va voler puntualitzar que, "la casa va creixent. Per tal de donar un millor servei i una millor atenció al ciutadà cal generar dues àrees de treball, que són les adequades a les necessitats". Per la seva part, la portaveu de CiU –Mercè Dalmau– també va mostrar el seu desacord vers aquesta nova reestructuració de l'àrea. Dalmau va dir que "la feina ja s'estava fent, i per tant no entenem aquesta nova organització". Xavier Martí de la PLIC va comentar que, "en comissió ho vam votar a favor, però no tenim clar que hi hagi consens en aquesta àrea".

Impugnació a les bases del lloc de treball de Cap de la Policia Local

En el moment de donar comptes dels decrets d'Alcaldia, la portaveu de CiU –Mercè Dalmau– va demanar explicacions sobre la presentació d'una impugnació sobre les bases del lloc de treball del Cap de la Policia Local, per part d'un sindicat de policies. Benaiges va dir que la legalitat permet fer el nomenament d'aquest càrrec tal i com es va fer.

Moció per a la creació d'un grup de treball de seguiment de la crisi econòmica

El ple també va aprovar una moció per a la creació d'un grup de treball de seguiment de la crisi econòmica. Aquesta moció va ser presentada i defensada per CiU. Durant la seva intervenció, Mercè Dalmau va voler agrair a tots els grups la seva disposició per aconseguir un acord en un tema "de vital importància". Aquest grup de treball de seguiment de la crisi derivarà de la junta de portaveus i haurà d'elaborar un full de ruta per tal de prendre tot un seguit de mesures socials i actuacions per a la recuperació econòmica. El grup de treball hauria de reunir-se periòdicament, de manera mensual, per tal de fer-ne un seguiment exhaustiu.

Sobre aquesta moció, Benaiges va dir que "és voluntat de tots treballar plegats per abordar aquesta situació. Des del govern hem elaborat un pla amb 42 propostes que s'aportaran a aquest grup de treball. Aquestes seran debutades per tots i amb les aportacions de tots els grups".

Aprovació d'altres temes

El plenari ordinari també va aprovar d'altres temes com l'expedient d'imposició i ordenació de les contribucions especials de les obres de remodelació dels trams finals dels carrers de Josep Pla i de Montserrat Roig, així com els passatges adjacents al barri de Nou Cambrils. Es va aprovar l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la prestació dels serveis d'inspecció i prevenció sanitària, després del recent acord signat entre l'Ajuntament de Cambrils i l'Agència Catalana de la Salut.

Es van aprovar les taxes de prestació de serveis per a les quotes dels ensenyaments del curs 2009-2010 a l'Escola d'Adults i l'Escola Municipal de Música; així com l'aprovació de la modificació de l'inventari de l'any 2008. També es va aprovar la modificació del tipus d'interès per al préstec dels vestidors de la pista d'atletisme. Tal i com va dir Benaiges, "això és una qüestió tècnica de les subvencions que arriben des de la Generalitat".

La sessió plenària també va aprovar la modificació de l'ordenança sobre la parada i l'estacionament de caravanes i autocaravanes a la via pública. També es va renovar l'acord amb Aparcam SLM, per a la cessió dels terrenys per a la construcció del nou edifici administració de l'empresa municipal. Finalment, també es va acordar per unanimitat adherir-se a la instauració del Dia de l'Esport a Europa.

Comenta aquest article