Informació general

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, es reuneix a Cambrils amb els col·lectius empresarials

Per Raquel Samaniego

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho visitant el port de Cambrils, el passat divendres

La presidenta del Partit Popular a Catalunya —Alícia Sánchez-Camacho— va ser divendres passat a Cambrils per trobar-se amb diversos representants d'entitats cambrilenques, com per exemple, de la Unió de Botiguers, de la Confraria de Pescadors, del sector del transport, del turístic, de la construcció i de l'hostaleria, així com també amb alguns representants d'associacions veïnals que van assistir a l'acte. D'aquesta manera, va conèixer de més a prop els projectes i necessitats dels ciutadans, per tal de presentar-los les 100 propostes del PPC contra la crisi.

Aquesta visita, tal com va dir, formava part del "ferme compromís del PP de ser proper a la ciutadania arreu de Catalunya, no només de l'àrea metropolitana de Barcelona". L'acte, a més, va servir també per presentar la web local del partit popular www.ppcambrils.org.

Visita a la Confraria de Pescadors de Cambrils

La presidenta del PPC va visitar la Confraria de Pescadors de Cambrils, on va conversar llarga estona amb els representants i amb els mateixos pescadors, els quals li van exposar la problemàtica que pateix en aquests moments el sector de la pesca i les dificultats que tenen per guanyar-se la vida amb la seva professió. Durant la visita a Cambrils, Sánchez-Camacho va ser acompanyada pel president provincial, Alejandro Fernández, pel diputat Rafael Luna, i pels regidors i càrrecs locals del Partit Popular de Cambrils.

Valoració de la manifestació dels empresaris catalans a Madrid

Sánchez-Camacho va tractar a Cambrils també diversos assumptes del territori català, com la manifestació d'empresaris catalans de les petites i mitjanes empreses i els autònoms a Madrid, el passat dijous. Segons va dir, "va ser molt positiva, perquè demostra que els treballadors estan actuant davant el president de la Generalitat —José Montilla—i que ho han de fer sortint al carrer per que els escoltin". La presidenta va aprofitar per anunciar que en les 100 solucions que ha redactat el partit per fer front a la crisi econòmica, també n'hi havia per aquests empresaris i autònoms, com la reducció de la pressió fiscal. "Els treballadors necessiten les coses clares i tant Montilla com Zapatero no estan fent res. A tots dos se'ls hi acumulen els problemes, però el que no han de fer és oblidar les petites i mitjanes empreses", manifestava.

Sobre l'actuació dels Mossos als estudiants

La presidenta del PPC també va parlar a Cambrils del comportament dels estudiants antibolonya, com dels Mossos. Sobre els primers, va dir que "ha estat una actuació representada per una minoria, ja que la majoria vol estudiar amb tranquil·litat". Per això, va demanar al conseller de Universitats, Innovació i Empresa —Josep Huguet— que "actués per respectar aquesta normalitat a les aules".

A més, també va especificar que el jovent està "frustrat" per dos dades que, segons va afirmar, demostren la situació que viuen els joves catalans. "Dels que encara no han fet els 25 anys, hi ha un 63% més d'atur que a la resta d'Espanya. I dels que encara no han fet els 30, més de 30.000 joves encara no han tingut mai una feina on treballar", deia Sánchez-Camacho. Donades aquestes dades, va manifestar que el Govern tripartit "està oblidant les polítiques de joventut i d'ocupació per a joves".

I per últim, respecte l'actuació dels Mossos d'Esquadra a Barcelona fa una setmana, va carregar directament contra el conseller d'Interior —Joan Saura— i va demanar que dimitís. "És un desprestigi. No es pot abandonar així la policia autonòmica, ni tampoc que desconfiï d'ella. Ha estat políticament covard i no ha afrontat el que han fet els Mossos, la seva policia autonòmica", declarava. Per acabar, la presidenta va recomanar que cal recuperar la policia de barri, la de proximitat, que és la de la prevenció de delictes.

Comenta aquest article