Informació general

Una veïna del Barri Antic, que convivia amb 21 gossos, és desallotjada per no pagar el lloguer durant un any

Per Raquel Samaniego

El desallotjament es va produir ahir, a mig matí

Una veïna del carrer de les Creus va ser ahir desallotjada per no pagar la quota de lloguer des de fa un any. Es dóna la circumstància, a més, que aquesta ciutadana, que vivia al tercer pis del número 22, havia rebut nombroses queixes per part dels veïns perquè en un habitatge de no més de 50 metres quadrats tenia 21 gossos. Molts eren petits, d'una mateixa cadellada, però diversos d'ells tenien un considerable tamany. Els veïns es queixaven de fortes olors i brutícia.

Diversos agents de la Policia Local, així com el propietari de l'habitatge i un procurador, van ser presents durant el desallotjament. Excepte tres gossos que es va emportar la desallotjada, la resta els van portar a la gossera Última Llar, al terme de Riudoms.

Reiterades queixes a l'Ajuntament

Dels tres pisos que té l'edifici, fins i tot els veïns del segon van abandonar-lo per les molèsties que ocasionaven els gossos al pis superior. Els propietaris dels baixos van manifestar ahir que quan corrien tots els gossos pel pis semblava que es produís un terratrèmol. Finalment, van decidir notificar a l'Ajuntament la preocupació de tota la comunitat, perquè intuïen que la veïna del tercer pis podia tenir entre 10 o 12 animals. A banda dels sorolls dels gossos, els veïns van assegurar que les canonades s'embossaven a causa dels pèls i dels excrements.

Una vegada entrada la queixa formal al consistori, el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient —Joan Mas— va enviar una carta a la veïna dels baixos a data de 24 de novembre de 2008, que transcrivim a continuació en la que manifestava que "d'acord amb els informes emesos per la Policia Local, en el pis esmentat hi ha dos gossos adults, censats al registre d'animals de companyia de l'Ajuntament de Cambrils des de l'any 2002, i 4 cadells pendents de què la propietària dels mateixos els pugui regalar i/o donar. En aquest sentit, comunicar-li que en data 10 d'octubre de 2008 ha censat 2 d'aquests 4 cadells al registre d'animals. Per tant, el total de gossos que actualment es troben en aquest habitatge, segons les dades que consten a l'Ajuntament i les comprovacions oportunes és de 4 i no de 10 o 12".
La nota de l'Ajuntament continua dient que "pel que fa a les queixes de sorolls i olors que denunciàveu a causa de la presència d'aquests gossos, d'acord amb els informes emesos per la Policia Local, no s'han pogut comprovar. Quant als problemes d'embussament de les canonades pels pèls i excrements de gossos, que causen goteres als pisos inferiors, no és competència municipal dirimir els conflictes en les relacions de veïnatge, es tracta d'un conflicte entre particulars que haurà de ser resolt pels Tribunals Civils ordinaris".

Per fi una solució

La Policia Local va posar ahir punt i final a aquesta lluita que tenien els veïns des de feia mesos. Tot i així, es van mostrar indignats per què abans no havien fet cas a les seves denúncies i la situació no s'ha resolt per les seves queixes sinò pel fet que la veïna desallotjada feia un any que no pagava els rebuts.

Comenta aquest article