Informació general

La nova policia de barri oferirà una relació directa amb els veïns i comerciants de la vila, els dos eixamples i el port

Per Raquel Samaniego



La regidora —Laura Forcadell—, l'alcalde —Robert Benaiges— i el cap de la Policia Local —Joan Berguedà—, durant la roda de premsa
La policia de barri es posarà en marxa el proper dilluns 23 de març. Es tracta d'un servei més proper a la ciutadania, amb presència continuada a la zona, i amb l'objectiu d'establir una relació permanent amb els veïns. Són quatre els barris que tindran la presència, des de les 6 del matí fins les 10 de la nit, d'agents policials en dos torns diaris: la vila, eixample-vila, eixample-platja i el port. "Considerem que són barris perfectament consolidats i que ens poden donar la pauta i l'experiència per futures implantacions a d'altres zones", explicava ahir l'alcalde de Cambrils —Robert Benaiges— durant la presentació d'aquest nou servei.

Així, 12 agents es posaran a treballar colze a colze amb els ciutadans en dos torns diaris i de dilluns a diumenge. Seran tres agents fixos en cada un dels barris que, de forma rotacional, estaran al servei de la població a peu de carrer. La regidora de Mobilitat i Seguretat Ciutadana —Laura Forcadell— va matisar que els agents policials són els mateixos que hi havia i que, per tant, no s'ha reforçat la plantilla per a realitzar aquest nou servei: "El que hem fet és canviar el model d'organització de la Policia Local", explicava, mentre l'alcalde va aclarir que davant l'oferta d'agents de barri, "la majoria de policies de Cambrils van presentar-se per ocupar aquests nous llocs". A partir d'aquest dilluns, els policies de barri es donaran a conèixer als veïns de cada zona i als seus comerços.

Policies comunitaris

Fins ara, segons va dir Forcadell, hi havia policies als barris però en un horari més restringit: de 8 a 14 hores i de 16 a 20 hores. "D'aquesta manera, quedaven hores buides que solen ser quan els veïns se belluguen molt, com per exemple, a les entrades dels col·legis per les tardes o el tancament de comerços al vespre". Ara, amb els policies de barri en horari intensiu, "millorarà la qualitat de vida dels veïns. A més, els agents donaran prioritat al tracte, la prevenció i la intermediació en els conflictes", especificava l'alcalde.

El cap de la Policia Local —Joan Berguedà— va explicar que és "un petit canvi funcional i organitzatiu, que pretén ampliar l'angle de visió que tenien els policies fins ara i conèixer què pot afectar als veïns de forma directa". També, Berguedà va manifestar que a Cambrils "no hi ha molts problemes de seguretat, però sí de convivència, com molèsties pels sorolls, per exemple. Aquests casos afecten la qualitat de vida i creiem que la prevenció que aportarà l'agent de barri millorarà la situació". D'altra banda, el cap de la Policia va voler remarcar que "els agents no busquen la sanció ni la pressió al ciutadà", però que no evitarà la seva funció si un vehicle no està ben estacionat.

Dues patrulles nocturnes

Durant la nit, continuaran sent dues patrulles diàries les que sortiran pels carrers de Cambrils, com fins ara es feia. Berguedà va apuntar que, a banda de les dues de la Policia Local, el cos dels Mossos d'Esquadra també en treuen dues i, de vegades, fins a tres o quatre. Ambdós cossos policials treballen en coordinació des del passat 1 de novembre quan es van desplegar els Mossos a la demarcació de Tarragona.

Comenta aquest article