Informació general

El cambrilenc Francesc Garriga presideix l'Institut d'Estudis Polítics Europeus, una entitat de nova creació

Per Lluís Rovira i Barenys



Francesc Garriga, president de l'Institut d'Estudis Polítics Europeus
El regidor cambrilenc del PP, Francesc Garriga, és el president de l'Institut d'Estudis Polítics Europeus, IEPE, una entitat de recent creació que vol, a través del diàleg, aprofundir en l'estudi de la democràcia i establir ponts entre la societat i els polítics.
Aquesta nova entitat es configura amb seu a Cambrils i està formada per una junta directiva de 20 persones i uns 300 socis. Segons ha explicat Francesc Garriga a Revista Cambrils Diari Digital, "pretenem també, modestament i en la mesura de les nostres possibilitats, col·laborar amb països en vies de desenvolupament a fi i efecte d'aportar experiències i els mitjans necessaris per tal d'aconseguir uns objectius ben clars, tenir una societat justa, sostenible i ètica".

Xerrades i conferències arreu de Catalunya

La IEPE centrarà una bona part de la seva activitat, que a hores d'ara s'està acabant de confeccionar, en la organització de xerrades i conferències arreu de Catalunya que, tal com diu Garriga, "estaran obertes a tothom" i en les que es comptarà amb representants de diferents partits polítics així com representants dels sectors econòmics i universitaris. Precisament aquesta representació dels diferents partits ja es veu reflectida en la pròpia junta directiva i en les socis de l'entitat, segons va explicar Garriga.

La nova entitat es va donar a conèixer aquest passat dimecres al Círcol de Reus i va estar apadrinada per la diputada del PPC al Parlament de Catalunya, Montserrat Nebrera, una persona que, tal com va dir Francesc Garriga, "és un exemple clar d'enllaç entre la societat civil i la política".

Comenta aquest article