Societat

Sergio Ramírez, ex vicepresident del govern sandinista a Nicaragua, explica la tensa situació política i econòmica del seu país

Per Raquel Samaniego

Sergio Ramírez ha vingut a Catalunya per fer un cicle de xerrades en diverses universitats

El nicaragüenc Sergio Ramírez va ser el protagonista de la darrera xerrada sobre aquest país que s'ha realitzat a Cambrils. Ramírez, que és advocat, escriptor i columnista, va ser vicepresident del primer govern sandinista, i ahir al vespre va explicar a la Sala de Plens de l'Ajuntament quina és la situació actual política i social de Nicaragua, arrel de la revolució dels anys 80 i de les grans xarxes de solidaritat que hi va haver al país en aquells anys.

"En termes polítics es viu una situació crítica, així com en termes econòmics, ja que hi ha moltes tensions al país i això causa molta preocupació entre la ciutadania, tant dins de Nicaragua com fora", manifestava Ramírez. El nicaragüenc va viatjar des de Managua a Catalunya ara fa dues setmanes per realitzar un cicle de xerrades sobre Amèrica Llatina organitzat per les universitats de Tarragona, Lleida i Girona. "No obstant el fred, que no és el meu medi, estic molt content d'estar aquí, perquè m'he trobat amb gent encantadora, he fet molt bons amics i hem omplert molts auditoris amb estudiants", concloïa.

Comenta aquest article