Societat

La construcció del centre cívic la Muralla s'ajornarà fins el proper mandat

Per Raquel Samaniego

El centre cívic de la Muralla estarà, en un futur, a les antigues instal·lacions del Parc de Bombers

La xarxa de centres cívics al municipi compta amb tres equipaments a ple rendiment, que són el de les Basses, al barri marítim; el de Vilafortuny, ubicat al Vial de Cavet amb l'avinguda de Mas de Clariana; i el del Nou Cambrils, que properament tindrà més diversitat d'ofertes en activitats socials i s'ampliarà la franja horària. Els que estan en projecte de cara al futur són els de Molí de la Torre, el de la zona de ponent i el de la Muralla, però aquest últim es planteja ja per al següent mandat a causa de la situació econòmica actual.

Sobre el primer dels equipaments que estan en projecte, el de la zona de ponent, el regidor de Relacions Cíviques —Oliver Klein— ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que estarà ubicat en un solar de la Llosa, a la cantonada entre els carrers Gervasi Artigas amb Venus, però en un primer moment, l'Ajuntament únicament ha cedit els terrenys als veïns perquè hi puguin instal·lar una caseta per ser el seu punt de trobada o reunió. "Està valorat molt positivament per l'associació veïnal, ja que serà el centre neuràlgic per tots ells", afirma Klein, i afegeix que, previsiblement, la construcció d'aquest espai es realitzarà quan acabin les obres de remodelació de carrers del mateix barri.

Respecte el del Molí de la Torre, "el tenim contemplat en ferm per aquest mandat però no podem donar la data concreta de construcció. Encara no s'han aprovat els pressupostos d'inversions, i evidentment hi ha moltes prioritats abans que la construcció del centre cívic", explica el regidor. "Estem esperant que la situació econòmica millori i poder definir el pressupost per saber quan poder gastar-nos aquests diners", afegeix.

El centre de la Muralla, ajornat

El centre cívic de la Muralla seria, de moment, l'últim contemplat per l'Ajuntament, perquè en els dos anys que queden de mandat, seria prioritari el condicionament dels edificis públics del Forn del Tallero i de la Torre del Llimó. "En la actualitat ja està gairebé enllestit el projecte tècnic de l'edifici municipal que hi haurà al Forn del Tallero. I sobre la Torre del Llimó, finalment serà més gran del que ens pensàvem perquè vam adquirir les dues finques senceres; quedarà un espai molt gran", assegura.

Per últim, Klein manifesta que la part cívica que hauria de realitzar-se en aquest futur centre de la Muralla, a les antigues instal·lacions del Parc de Bombers de Cambrils de la plaça del Setge, "podria ser assumida en aquest temps transitori als dos nous edificis que seran molt amplis, sobretot el de la Torre del Llimó". Aquests nous espais locals s'emmarquen també a la Llei de Barris del nucli antic.

Comenta aquest article