Informació general

Un total de 42 nens i nenes del CEIP Cambrils visiten les instal·lacions de l'Arxiu Municipal

Per Redacció

Els nens i nenes del CEIP Cambrils durant la seva visita d'ahir a les instal·lacions de l'arxiu

Un total de 42 alumnes de quart de primària del CEIP Cambrils van visitar ahir l'Arxiu municipal de Cambrils, de la mà de la seva tècnica, Montserrat Flores. La visita va endinsar als petits en les tècniques de documentació i conservació de material històric i va permetre conèixer diversos escrits, plànols i dibuixos de gran valor històric.
 
Els nens i nenes van ser curiosos i durant la visita van fer-li a la tècnica diverses qüestions, com quants nens hi havia a Cambrils fa 200 anys; quina feina fa un historiador; com podem entendre què ens diu un document; o si tothom pot llegir llibres antics a l'arxiu. Els alumnes van poder accedir a llocs que només els responsables de les instal·lacions poden veure i, fins i tot, van poder sentir el tacte d'un pergamí de fa 400 anys.
 
En la primera part de la seva estada, els infants del CEIP Cambrils van poder saber com treballa un historiador, com s'ha interpretar una fotografia o un plànol, i els serveis dels que disposen si mai volen conèixer quelcom sobre la seva història. En la segona part, la responsable de l'arxiu, els va guiar entre documents de més de 400 anys, mostrant-los alguns d'ells i conscienciant-los de la importància de conservar la memòria històrica del municipi, a fi de comprendre com evoluciona la societat.

Els centres educatius sol·liciten aquestes visites per tal que els alumnes de primària i secundària coneguin millor el medi cultural en què viuen. Les visites guiades a escolars formen part de les activitats de divulgació que organitza l'Arxiu Municipal de Cambrils.

Comenta aquest article