Informació general

S'adjudica la construcció de l'Ateneu Juvenil i Centre de Formació per un import de quasi 5 milions d'euros

Per Raquel Samaniego

El delegat del govern central a Catalunya, Joan Rangel, va signar ahir el llibre d'honor de Cambrils

Fins a 31 empreses es van presentar per construir l'Ateneu Juvenil i Centre de Formació de Cambrils, un projecte finançat pel Fons Estatal d'Inversió Local amb l'objectiu de fomentar l'ocupació laboral. L'adjudicatari final, José Docampo Construcciones S.A., de Tarragona, començarà a construir aquest equipament a l'abril amb un pressupost de 4.997.145 euros, i l'obra ha d'estar enllestida abans de 2010. L'empresa incorporarà al projecte inicial diverses millores, com la urbanització de la vorera exterior i una protecció solar del mur de vidre que hi haurà a l'edifici, entre d'altres. Aquesta obra contractarà 11 persones en situació d'atur, però en total, durant tot el procés, 117 persones treballaran en la construcció de l'Ateneu Juvenil.

Cambrils va presentar també altres dos projectes al Fons Estatal d'Inversió Local, que són la remodelació de l'enllumenat públic del Raval de Gràcia i del Molí de les Tres Eres. En el primer cas, els treballs s'han adjudicat a l'empresa local Salvador Bigorra S.A., per un import de 129.875 euros, i que comporta millores respecte el projecte inicial, amb la remodelació de l'enllumenat a la rotonda del Raval de Gràcia amb la riera d'Alforja. El total de persones ocupades en aquests treballs seran 14, que començaran entre l'abril o el maig, ja que estan pendents de la recepció del material d'obra. El termini per la realització d'aquestes millores serà d'un mes.
L'enllumenat del Molí de les Tres Eres serà d'adjudicació directa, per un pressupost d'uns 30.000 euros, però no es coneixerà l'empresa que faci els treballs fins a finals de mes.

Visita del delegat del govern central a Catalunya, Joan Rangel, a Cambrils

El delegat del govern central a Catalunya, Joan Rangel, va visitar ahir la població per conèixer de prop el projecte de l'Ateneu Juvenil i Centre de Formació. La rebuda per part de l'alcalde —Robert Benaiges— i d'altres regidors del consistori com Joan Mas, Laura Forcadell o Ana Peláez, va ser a les 17.45 hores. Posteriorment, Rangel va signar el llibre d'honor de Cambrils i va mantenir una reunió a porta tancada amb les autoritats locals.

Rangel, després de la trobada, va fer un balanç molt positiu del Fons Estatal d'Inversió Local, que a Cambrils ha aprovat els tres projectes sol·licitats. "Són agradables sorpreses veure com municipis com Cambrils porten endavant obres tant importants per la població com l'Ateneu. Serà una millora de l'espai públic però també per als joves, que servirà per ser una ciutat més atractiva i més competitiva", explicava el delegat.

També van comentar els projectes que ha d'impulsar el govern central a Cambrils, com el front marítim, les noves infraestructures ferroviàries o el traspàs de l'antiga N-340 al seu pas pel nucli urbà. "Tot això ha servit per tenir noves variants, així com per que es facin, properament, passejos més urbans que Cambrils necessita". Al finalitzar l'estada al consistori, Joan Rangel i els membres locals van anar a veure els terrenys on s'ubicarà el futur equipament juvenil i de formació, al barri d'Horta de Santa Maria.

Comenta aquest article