Informació general

La PLIC demana a l'alcalde que deixi l'oposició tranquil·la i que es preocupi de solucionar els problemes a casa seva

Per Raquel Samaniego

 
 
A dalt, els quatre regidors de la PLIC durant la roda de premsa de divendres. A sota, l'alcalde al seu despatx, després de les declaracions de l'oposició.
La Plataforma Independent Cambrilenca –la PLIC— va contestar el passat divendres les declaracions que l'alcalde —Robert Benaiges— va fer a la televisió municipal, on va dir textualment que "l'oposició de Cambrils està dirigida pel PP amb el trist seguidisme de CiU i la meitat de la PLIC".  El portaveu d'aquest partit a l'oposició —Xavier Martí— va manifestar que "va ser molt desafortunat dir que la PLIC estava dividida. En comptes d'estar mirant tant què fan els grups a l'oposició, que es dediqui a veure el que està fent el govern, que es dediqui al seu grup i que deixi tranquils als demés. Nosaltres estem fent una oposició conjunta i no hi ha cap tipus de divisió a la PLIC, ja que anem tots a una. El que està clar és que tots nosaltres tenim la paraula, però el que hem de dir sempre ho consensuem entre tots".

Xavier Martí, acompanyat a la roda de premsa pels altres tres regidors del grup, Mar Roca, Salvador Franch i Laura Mellau, va demanar a l'alcalde "respecte cap al nostre grup, com nosaltres l'hem tingut amb el seu. I si té problemes dins de casa seva que els solucioni, que no en busqui dins la casa de la resta. Si ha volgut desestabilitzar la PLIC, va molt equivocat".

Sobre el Reglament Orgànic Municipal, el ROM, que regula els torn de paraula i rèplica als plens municipals, Martí va manifestar que ells van donar suport "però mai hem estat d'acord. El ROM que vam aprovar el vam aprovar amb les modificacions que s'hi van fer perquè el primer document era encara més rigorós que l'actual, que ja ho és massa. Les preguntes que formulem als plens les converteixen en atacs contra la persona que les formula. Nosaltres les formulem perquè són inquietuds dels ciutadans i el nostre deure és defensar aquestes inquietuds. De preguntes, en seguirem fent sempre".

Benaiges: "Penso que dins la PLIC hi ha dues maneres de pensar"

"Si la PLIC està dividida o no està dividida, o si CiU actua en funció dels criteris que marca el PP, és el seu problema. Jo només contrasto i afirmo el que ells fan, en el sentit d'estar sempre subordinats a les posicions que marca el lideratge del PP a l'oposició. I aquesta és una opinió personal que si no volen compartir és el seu problema. Penso que dins la PLIC hi ha dues maneres de pensar, i és el que em demostren amb les seves maneres d'actuar als plenaris, i amb els diferents temes que es discuteixen dins l'Ajuntament", manifestava posteriorment l'alcalde, que va voler contestar la roda de premsa de la PLIC.

Un altre dels assumptes tractats per Benaiges va ser el ROM, ja que va explicar que "es va modificar amb l'aportació de tots els grups polítics a l'Ajuntament, es va fer al gust de tothom i aprovat per unanimitat. El que no pot ser és que aquests acords es canviïn en funció de com bufa el vent. Les lleis estan per complir-se i, si no agraden, s'han de canviar en funció de les majories i dels criteris de tots, que és el sentit últim de la democràcia".

L'alcalde defensa la feina del consistori

Durant la seva intervenció a la televisió, Benaiges, a banda de donar el seu punt de vista sobre com està la PLIC, va defensar la feina feta per la regidora de Mobilitat i Seguretat Ciutadana —Laura Forcadell—, ja que dies abans els tres grups a l'oposició van criticar la seva manera de respondre preguntes als plens i van posar entredit la seva feina a l'Ajuntament. Per això Benaiges va manifestar que, a partir d'ara, pensa sortir en defensa "de qualsevol que posi en entredit la bona feina d'aquest Ajuntament i l'eficàcia dels regidors o regidores que treballen al servei de la població. Per tant, pel fet que hi hagi alguna formació política que no es trobi a gust en aquest sentit, entenc que és el seu problema".

L'alcalde també va recolzar la Policia Local i la seva dedicació a la seguretat ciutadana, i va dir que "no es pot tolerar que s'acusi directament la policia d'actuar parcialment, ja que són professionals. A més, és injust pensar que treballen en funció dels interessos de l'Ajuntament". L'exemple que va donar és que la recaptació del 2008 en sancions automobilístiques ha disminuït 6.000 euros respecte el passat, d'un total de 380.000 euro segons va dir Forcadell al ple, o segons 500.000 euros que va pronosticar l'oposició.

Comenta aquest article