Informació general

La producció de cítrics ha estat la més perjudicada pel temporal de vent

Per Raquel Samaniego

El vent del passat cap de setmana va tombar un pi damunt del galliner del tros de Josep M. Vidal

El vendaval del passat dissabte va afectar a la pagesia per la caiguda d'arbres i de rames i per l'afectació a les instal·acions agrícoles del terme. Un cas força espectacular és el de la caiguda d'un pi de grans dimensions damunt d'un galliner al tros de Josep M Vidal. El pi, d'uns 10 metres d'alçada i 2,40 metres de perímetre, tenia uns 40 anys i va cedir a l'embestida del vent caient damunt d'uns galliners que van resistir l'impacte.

La collita de cítrics, la més perjudicada pel vent

Tot i que la Cooperativa Agrícola de Cambrils encara no ha fet una valoració general de com ha afectat el temporal als pagesos, el gerent —Lluís Abella— ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que la collita més perjudicada ha estat la cítrica, ja que molts fruits han anat a parar a terra. "Tots els cítrics que hagin caigut ja no es poden vendre al públic, així que van destinats a la indústria del suc, que té uns preus molt inferiors en comparació amb la venda al comerç", explica. Per sort, tot i que sempre representa una pèrdua econòmica pels pagesos, moltes de les grans produccions de cítrics estan assegurades, "motiu pel qual els pagesos reben una compensació econòmica", afirma Abella.

D'altra banda, el gerent de la Cooperativa ha manifestat que el vent també va provocar diversos desperfectes en alguns magatzems, així com també per la caiguda de diversos arbres enmig dels camins: "Els pagesos es podien trobar amb els accessos tallats a causa dels arbres, per això s'han hagut d'ajudar entre ells per retirar-los el més aviat possible", apunta. El cambrilenc assegura que els efectes del temporal podrien haver estat molt pitjors, "perquè nosaltres aquí no hem tingut, per sort, cap desperfecte als vivers o hivernacles, però se que hi ha pobles del voltant que sí l'han patit més que nosaltres".

Comenta aquest article