Informació general

S'aprova la previsió de pressupost de l'EPEL Cambrils Audiovisual amb les discrepàncies de CiU i PP

Per Berta Ruiz

Un moment del ple ordinari, celebrat ahir al migdia a la sala de plens

Ahir al migdia, a la sala de plens del consistori cambrilenc, es va celebrar el ple ordinari del mes de gener. Un dels punts de l'ordre del dia que va generar un major debat va ser l'aprovació de la previsió de pressupost de l'EPEL Cambrils Audiovisual i la subrogació del personal de l'actual Patronat de Ràdio i Televisió a l'EPEL.

Segons va explicar l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– durant la seva intervenció, s'estan seguint els passos necessaris per procedir al tancament del Patronat de Ràdio i Televisió i fer-ne el traspàs de totes les competències al nou òrgan: l'EPEL.
Sobre aquest punt, la portaveu de CiU –Mercè Dalmau– va criticar la manca d'informació i explicació sobre algunes partides del pressupost del nou EPEL. Per la seva banda, Francesc Garriga va mostrar el seu desacord amb la creació de l'EPEL, el qual va titllar "d'innecessari" i també va criticar el seu cost. També va criticar la no presència de la Revista Cambrils en el consell d'administració. Per contra, la portaveu de la PLIC –Mar Roca– va donar el suport del seu partit, tot i que va criticar la poca informació donada.

Finalment, el regidor de Cultura –Joan Recasens– va donar les seves explicacions i va comentar que el canvi de Patronat a EPEL té l'objectiu principal de millorar la gestió i l'eficàcia de l'ens. A la crítica de Garriga va dir, "entenc que la Revista Cambrils és una revista local, però no creiem que hagi d'estar al consell d'administració. Quan es creï el consell d'assessors ja hi haurà gent del periodisme local per assessorar". Recasens també va apuntar que l'any 2008 es va fer una aportació municipal de 540.000 a la Ràdio i Televisió de Cambrils, mentre que enguany serà d'uns 428.000 euros, un 8% menys. Amb la creació de l'EPEL, tal i com va apuntar Recasens, "hauran de buscar altres recursos per assolir el seu pressupost". Posteriorment, Francesc Garriga va proposar que si el dia 3 de febrer s'ha de reunir el consell d'administració, en el qual es detallarà el pressupost de l'EPEL, "podríem deixar la votació sobre la taula i votar-ho després". A aquesta puntualització, Robert Benaiges va afirmar que "els números estan clars i hem de complir amb els terminis. Si el PP sempre ha votat en contra, per moltes explicacions que els hi donem, no crec que canviïn el vot". Finalment, es va aprovar el punt amb els vots a favor de l'equip de govern, el vot en contra del PP i l'abstenció de CiU.

Altres punts de l'ordre del dia

Altres punts de l'ordre del dia que es van aprovar ahir van ser: l'aprovació definitiva del pressupost municipal i la plantilla de personal per l'any 2009, amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició.

També es va aprovar un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp per regular les funcions de coordinació en les xarxes d'alertes; un conveni marc de cooperació entre l'Assemblea Municipal del Poder Popular de Marianao, l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i l'Ajuntament de Cambrils per enfortir el doble agermanament amb vigència del 2008 al 2011. Es va aprovar un tema de personal a l'Escola de Música i l'aprovació definitiva de l'ordenança reguladora del tractament de dades de caràcter personal. El ple municipal també va aprovar l'adhesió a la moció del Fons Català de Cooperació sobre Gaza, i aprovació d'ajuts d'emergència. Finalment, també es va donar el vistiplau a la modificació sobre l'acord de subvenció pels vestuaris de la pista d'atletisme.

Comenta aquest article