Esports

Trenta-tres ‘bikers’ fan la ruta del Patirrojo, entre Cornudella i Prades

Per Jordi Blasi

Imatge d'un dels moments de l'itinerari en BTT entre les poblacions de Cornudella i Prades

Trenta-tres ciclistes van prendre part el diumenge passat en l'anomenada Transgoio o Patirrojo, una sortida en BTT des de Cornudella fins a Prades per camins de muntanya organitzada per la Penya Cicloturista Cambrils. Els expedicionaris es van trobar a Cornudella (Priorat) a les 8 del matí. A més de Cambrils, hi havia bikers de Vinyols, Tarragona i el Catllar.

Des de Cornudella, els ciclistes van anar fins al pantà de Siurana. Un cop allà van seguir el curs del riu, el qual van travessar amb les bicicletes en tres ocasions. Posteriorment van arribar al poble de Siurana, on van agafar una pista forestal que els va conduir a Prades. Cal dir que durant el trajecte van haver de salvar pins abatuts per la forta ventada del cap de setmana i que tallaven el camí. Un altre dels obstacles afegits van ser els tolls d'aigua glaçats, sempre molt perillosos.

L'arribada a Prades, a les 11 del matí, va deparar una altra sorpresa: al poble no hi havia llum, també a conseqüència del temporal, raó per la qual molts establiments comptaven amb generadors d'electricitat.

La tornada cap a Cornudella es va fer per una pista diferent a la de l'anada, amb forts desnivells en el primer tram, però amb grans baixades durant la major part del recorregut. En total, 35 quilòmetres per difícils camins de muntanya que, en contrapartida, ofereixen una magnífica panoràmica de la serralada de Prades.

Comenta aquest article