Societat

Inauguració, el proper 29 d’agost, de l’exposició dels 50 anys de revista cambrils

Per Marcel Blàzquez

El proper divendres, dia 29 d’agost, a les vuit del vespre, a la sala Àgora de l’edifici de l’Ajuntament de Cambrils, s’inaugurarà l’exposició commemorativa dels 50 anys de Revista Cambrils. És per a l’actual equip de redacció de la Revista un moment molt especial i que volem compartir amb tots aquells que estan o han estat lligats amb les seves aportacions a la publicació, i, com no, amb tots els subscriptors que segueixen Revista Cambrils edició rere edició.

Recull gràfic del Cambrils dels últims 50 anys

L’exposició és un recull gràfic ordenat per temàtiques dels últims 50 anys de Cambrils i com aquesta història gràfica ha quedat plasmada a les pàgines de la Revista. Totes aquestes fotografies, unes 400, que han estat seleccionades de l’ampli arxiu gràfic de Revista Cambrils estaran reproduïdes en els plafons expositius i en un audiovisual que es projectarà en un apartat de la Sala Àgora. Hi haurà també un espai central on s’explicarà la història pròpiament de Revista Cambrils, des del seu naixement en el si de l’Associació d’Antics Alumnes La Salle fins al mitjà de comunicació independent i professionalitzat que és en l’actualitat. Aquest procés es prodrà comprovar també a través de les més de 500 portades editades que es podran consultar.

Aquesta època, les últimes cinc dècades, ha estat un moment molt important i destacat en la història de Cambrils. Els canvis urbanístics i socials soferts des del Cambrils de l’any 1953, un poble de pocs milers d’habitants, fins a la ciutat cosmopolita de l’any 2003, es podran apreciar en el seguit de fotografies exposades.

Inauguració amb Triangle Jazz Trio

La inauguració s’ha previst com una petita festa per a tots els assistents. Amb aquesta finalitat comptarem amb l’actuació musical de la formació tarragonina Triangle Jazz Trio, amb els músics Xavier Pié al saxo soprano, Josep M. Domènech al piano i Anton Baixeras al contrabaix. Aquest grup musical té una llarga trajectòria de concerts de jazz i els tres músics són assidus en la programació de la setmana del dixieland de Tarragona.

Un mes per visitar-la

L’exposició s’ha estat gestant durant més d’un any, des que es va fer la proposta de muntar-la com un dels actes principals del cinquantenari de la fundació de la publicació. L’exposició estarà oberta a la Sala Àgora durant un mes, exactament fins al 27 de setembre, i l’horari de la sala és de dilluns a divendres, de les 9.30 a les 14.30 i els dissabtes de les 18.00 a les 20.00 hores. S’han triat aquestes dates perquè el mes de setembre coincideix exactament amb el mes de fundació de la Revista.

Suport institucional

L’exposició està produïda per la Revista i coorganitzada amb l’Ajuntament de Cambrils, del qual s’inclou una invitació amb aquesta edició de la Revista Cambrils. El finançament de l’exposició s’ha aconseguit a través d’un conveni amb la Fundació Caixa Tarragona i, finalment, també hi col·labora la Diputació de Tarragona.

Comenta aquest article