Informació general

Trenta-tres joves cambrilencs ja cobren els ajuts de la renda bàsica d'emancipació

Per Redacció

En aquests moments, hi ha 33 joves a Cambrils que cobren l'ajut de la renda bàsica d'emancipació, una prestació que busca afavorir que els joves es puguin emancipar de la casa dels seus pares i accedir a un habitatge de lloguer. Aquestes dades suposen un augment de més del doble de beneficiaris en relació al nombre de beneficiaris d'aquesta prestació que hi havia al mes de setembre, l'últim cop que es van fer públiques les dades oficials.

Joan Ruiz, diputat socialista per Tarragona, i també membre de la comissió d'Habitatge del Congrés, ha afirmat en relació a aquestes dades que "Cambrils és un dels municipis del Camp on, proporcionalment, més ha crescut el nombre de beneficiaris d'aquesta renda bàsica d'emancipació en els darrers tres mesos. Crec honestament que estem en el bon camí per aconseguir que d'aquí tres mesos el nombre de cambrilencs que es beneficien d'aquesta ajuda directe encara s'hagi incrementat més".

La Renda Bàsica d'Emancipació és una mesura impulsada pel Govern que implica una ajuda directe de 210 euros mensuals, a rebre durant quatre anys, als joves d'entre 22 a 30 anys que vulguin accedir a un habitatge de lloguer i que tinguin uns ingressos que no superin els 22.000 euros anuals. L'ajuda també inclou el pagament de 120 euros per fer front al cost de l'aval i d'un préstec de 600 euros per la fiança. L'ajuda suposa un estalvi real pels joves de 2.250 euros a l'any pel que fa al lloguer del seu habitatge, i un total de 10.080 euros durant els quatre anys que dura la prestació.

Comenta aquest article