Informació general

El concurs per a la construcció del pàrquing de l'Ajuntament queda desert

Per Raquel Samaniego

Aquest és l'aspecte que presenta diàriament el pàrquing de la plaça de l'Ajuntament

El concurs públic per a la construcció i explotació de l'aparcament subterrani de la plaça de l'Ajuntament va quedar desert per la manca de finançament de les dues empreses que es van presentar inicialment a portar endavant aquest projecte. Les constructores, PAI i Pedralbes, van presentar la seva oferta el passat estiu, tal com ha afirmat a Revista Cambrils Diari Digital el regidor d'Obres Públiques —Joan Mas—, però fa unes setmanes les dues empreses van notificar al consistori que no se'n podien fer càrrec del cost d'aquestes obres.

Mas assegura que el millor per aquest projecte és comptar amb una empresa concessionària, que en un període de 40 anys exploti el pàrquing. Però la situació econòmica de les constructores ha fet que no puguin fer front a una obra pressupostada en més de 5 milions d'euros. Una d'elles, segons ha indicat el regidor, "fins i tot ha hagut de fer suspensions de pagaments als seus treballadors, i és que els bancs ara no donen finançament".

"És una situació d'incertesa i no sabem què passarà. L'equip de govern està pensant què fer, si fer-nos càrrec nosaltres de les obres i de l'explotació de l'aparcament, o bé posposar aquest projecte per més endavant, quan la situació econòmica millori", manifesta Joan Mas. "Crec, però, que el millor en aquests moments és aturar el projecte", apunta.

Un 2009 encara sense pressupostos d'inversions

El ple per aprovar els pressupostos d'inversions per aquest 2009 encara està per celebrar. "No hem fet aquests pressupostos perquè estem veient quines són les prioritats de l'Ajuntament en matèria d'inversions i quines són les principals obres que s'han d'impulsar", conclou Mas.

Comenta aquest article