Informació general

Més de 30 persones es concentren a Cambrils per demanar la pau permanent a la Franja de Gaza

Per Raquel Samaniego

Una trentena de persones van assistir a la concentració, a la plaça de l'Ajuntament

Més de 30 cambrilencs es van acostar ahir a les 19 hores fins la plaça de l'Ajuntament per fer costat al poble palestí i protestar per l'actual conflicte bèl·lic a la Franja de Gaza. Ahir va ser el primer dia que les tropes israelianes no van atacar la població palestina, tot i que durant més de 20 dies, aquesta ofensiva ha causat la mort de més de 1.300 persones i ha ferit també més de 5.000.

La Plataforma Aturem la Guerra va ser l'encarregada d'impulsar aquesta concentració a Cambrils, entre els que hi havia diversos representants de l'equip de govern. Una de les membres d'aquesta plataforma, Ares Mur, va llegir un manifest signat per nombroses associacions pacifistes en el que es demanava la pau i el cessament dels atacs a la població palestina. Un altre dels assistents va ser el cambrilenc Ahmad Abdouni, el doctor pediatra originari del nord de Palestina i que ahir, més que mai, es solidaritzava amb el seu poble. "Em sento trist com la majoria de la gent. Jo soc originari de la zona de Galilea, però per raons humanitàries sento tristesa i, a la mateixa vegada, frustració. No obstant, també he de dir que una mica reconfortat amb les reaccions d'associacions i organitzacions que han reforçat al meu país, ja que aquest fet pot ser el camí, en el futur, per a que els israelians no tornin a cometre actes similars", va manifestar ahir el doctor.

"La política dels israelians és impartir i sembrar el terror"

Abdouni va expressar, durant l'acte, que "sense justícia no hi pot haver una pau permanent. Les tropes israelianes mai han aturat els seus atacs, ja que sempre els han anat cometent a petita escala; un fet que als mitjans de comunicació internacionals no es convertia en notícia, però que en la premsa àrab sempre es traduïa en pàgines diàries informant de la mort de 5 o 6 persones".  En aquest sentit, el palestí va augurar que els atacs "no s'acabaran, sinó que aquesta retirada de tropes únicament és una estratègia; ara marxaran però seguiran matant quan a ells els vingui de gust. Aquesta és la seva política: impartir i sembrar el terror".

Respecte la intervenció dels governs internacionals, Abdouni creu que "Occident s'hauria d'haver implicat més i pressionar a Israel, així com també nomenar les coses pel seu nom. No és un conflicte de dues parts, sinó que hi ha un agressor que és Israel, i un agredit que és la població de Gaza. Crec que aquest conflicte l'hauria d'haver definit millor la Unió Europea".

Ahir va ser el primer dia que no hi va haver atacs a Palestina, però Abdouni creu que "el més important és que hi ha un sentiment als cors de la gent i que estan del costat dels oprimits". "Penso seguir recolzant el poble palestí, primer com a persona, perquè s'ha d'estar al costat de tots els pobres, oprimits i els que sofreixen les tortures i privacions; i en segon lloc perquè em toca molt de prop", concloïa.

Fons de 4.000 euros per a la reconstrucció de Gaza

Entre els representants del govern local es trobava Oliver Klein, el regidor de Cooperació i Solidaritat, que va incidir en que "ara, la feina de l'Ajuntament, és la de reconstrucció". Properament es presentarà una moció "que s'aprovarà per comissió, per junta de govern i per ple, com a manifest pacifista i com a denuncia dels fets, però també aprovarem un fons d'emergència de 4.000 euros per ajudar modestament a la reconstrucció de Gaza", va afirmar Klein. Aquesta aportació s'està realitzant en coordinació amb el Fons Català de Cooperació.

El doctor Abdouni va parlar de la situació que viu el poble palestí, d'on ell és originari

Comenta aquest article