Informació general

Robert Benaiges: "Qualsevol decisió que es prengui i que afecti el territori sense comptar amb Cambrils és una decisió parcial"

Per Redacció

Els alcaldes de Valls, Vila-seca, Reus i Tarragona
Els alcaldes de Valls, Vila-seca, Reus i Tarragona | cedida

Els alcaldes participants al debat del passat dilluns. D'esquerra a dreta, Albert Batet, alcalde de Valls; Josep Poblet, alcalde de Vila-seca; Lluís Miquel Pérez, alcalde de Reus; Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i Antonio Banyeres, alcalde de Salou. (Foto: Lluís Milián/Diari de Tarragona)


L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, va emetre, ahir, un comunicat per a manifestar el seu "profund malestar" pel fet de no haver estat convidat al programa que la cadena SER va fer aquest passat dilluns a la facultat de Jurídiques de la URV i en la que hi van participar els alcaldes de Tarragona, Reus, Valls, Salou i Vila-seca. Els cinc alcaldes presents al debat van parlar, entre d'altres coses, del Consorci del Camp i van expressar la necessitat d'unificar posicions per tal de recuperar aquest òrgan en un futur proper.

"Decisió parcial"

El malestar de l'alcalde de Cambrils per no haver estat convidat a aquest programa s'ha traduït en un extens comunicat en el que, primer que tot, rebat els arguments de la cadena radiofònica referents a que "un debat de més de cinc no és viable" així com també el de la "representativitat política del territori" ja que, segons diu el comunicat, "les ciutats o els pobles són els seus ciutadans, més enllà de qui sigui el seu màxim representant". Sobre aquesta qüestió, el manifest afegeix que "qualsevol decisió que es prengui i que afecti el territori sense comptar amb Cambrils, és una decisió parcial".

Benaiges, en el comunicat, manifesta també que "qualsevol paràmetre de representativitat posa la ciutat de Cambrils en un dels primers llocs del rànquing. Sense menysprear les altres ciutats convidades al debat, Cambrils n'està per davant en aspectes com són les xifres de població o el volum d'activitat econòmica".

La reactivació del Consorci del Camp

El manifest dedica una bona part al tema estrella del debat, la reactivació del Consorci del Camp. Sobre aquesta qüestió, Benaiges vol posar en evidència que "es torna a cometre el mateix error que va portar aquest organisme al fracàs. Un organisme com el Consorci només es manté per voluntat política i, aquesta, està obligada a cercar el consens dels integrants del territori que vol representar. Certament, algú ha de fer d'impulsor, però, vist l'èxit del passat, no es pot repetir la mateixa fórmula".

El comunicat afegeix que, "és curiós comprovar com en el cas de la Diputació la voluntat política de consens difereix 180 graus de l'expressada en altres espais, més per imatge que per convenciment. Si això es vol interpretar com una crítica al meu partit, o a algun dels seus membres, em sembla bé. A més d'alcaldes de les nostres ciutats, formem part d'una opció política i hem de ser conseqüents".

Robert Benaiges acaba el seu comunicat manifestant que voldria que aquesta postura "no s'interpretés com una "pataleta" personal ni com un afany de protagonisme de l'alcalde de Cambrils per aparèixer als mitjans de comunicació. Més enllà d'això, es tracta del dret legítim que té Cambrils a ser present en tots els àmbits on es tracten qüestions territorials pel fet de ser la tercera ciutat del Camp de Tarragona".

Comenta aquest article