Informació general

Hammada rep una subvenció de 120.000 euros per abastir d'aigua potable els camps de refugiats de Tindouf

Per Raquel Samaniego



L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí Hammada ajuda a la integració dels nens i nenes sahrauís durant les seves vacances estiuenques a Cambrils
L'Agència Catalana de Cooperació ha subvencionat l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí Hammada amb 120.000 euros per portar endavant un projecte solidari als camps de refugiats de Tindouf, a Algèria. Es tracta de l'adquisició d'un camió cisterna amb 20.000 litres de capacitat que abastirà amb aigua potable unes 150.000 persones refugiades a les àrees de Smara, Auserd i Aiun.

La presidenta de l'Associació —Rosa M. López—, ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que aquesta "és una molt bona notícia, no només per ser un premi al nostre treball, sinó perquè l'aigua en aquell indret és molt necessària; els pous estan molt distanciats i allà és molt difícil el seu transport". Amb aquest camió, "el subministrament d'aigua potable a la zona està garantit constantment", afegia López.

En aquests moments, l'Associació preveu que en un període de tres mesos, el camió estigui llest per marxar a Algèria. Aquest, sortirà des de Barcelona i, segons la presidenta, "ha d'estar en condicions i ben preparat per suportar aquell difícil terreny". Una vegada allà, serà el Frente Polisario qui s'encarregui de la seva gestió i, posteriorment, Hammada continuarà fent el seguiment del projecte.

Comenta aquest article