Informació general

El Museu Agrícola de Cambrils podria acollir un dels punts d'informació del projecte País del Vi

Per Lluís Rovira i Barenys

Foto de família dels signants de l'acord. D'esquerra a dreta,  Carles Andreu, president del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà; Jaume Domènech, president del Consell Regulador de la DO Montsant; Marcel·lí Morera, president de la Cambra oficial de Comerç i Indústria de Valls; Isaac Sanromà, president de la Cambra oficial De Comerç, Indústria i Navegació de Reus; Josep Lluís Grogués, president del Consell Regulador de la DO Tarragona; Sal·lustià Alvarez, president del Consell Regulador de la DOQ Priorat; Jaume Descarrega, president del Consell Regulador de la DO Terra Alta i Manuel Esteban, president de la Comissió de turisme de la Cambra oficial de Comerç,  Indústria i Navegació de Tortosa

Cambrils serà, amb tota possibilitat, una de les portes d'entrada del País del Vi, un projecte que impulsen les Cambres de Comerç de Reus, Tortosa i Valls juntament amb les DO de la Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta. Ahir mateix, els representants de cadascuna d'aquestes entitats van signar l'acord de creació del Consorci País del Vi, a la Cambra de Comerç de Reus. La voluntat d'aquest acord és el d'aconseguir desenvolupar el projecte d'enoturisme entre aquestes cinc denominacions d'origen i elaborar un producte enoturístic de primera qualitat.

El Museu Agrícola com a punt d'informació

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils ja va mostrar, des d'un primer moment, l'interès en aquest projecte. Segons ha explicat la regidora de Turisme, Anna López, a Revista Cambrils Diari Digital, "ens interessa aquest producte i quan ens presentin el projecte definitiu a desenvolupar en seguirem parlant". Cambrils, doncs, per la seva destinació turística, es contemplaria com un dels punts d'informació del País del Vi i concretament el Museu Agrícola, un cop l'Ajuntament faci efectiva l'adquisició de l'edifici, seria, amb tota probabilitat, el lloc on s'establiria aquest servei.

Amb la signatura, ahir, de l'acord de creació del consorci País del Vi es van fixar tot un seguit d'objectius per a impulsar aquest projecte i es va fixar el full de ruta que, a partir d'ara, seguirà el Consorci. El primer pas serà el d'encarregar la memòria descriptiva del projecte per tal d'obtenir els recursos tècnics de les diferents administracions territorials. La voluntat dels seus impulsors és que durant aquest any 2009 ja es visualitzin els primers resultats del nou consorci i que hi hagi una oferta turística real dels cellers de les diverses denominacions d'origen. Segons explicava el responsable de Turisme de la Cambra de Comerç de Reus, Joan Albert Campos, "les rutes que s'elaboraran lligaran els cellers amb els paisatges".

Comenta aquest article