Informació general

El Govern català deroga el Decret de sequera

Per Redacció

Aspecte que presentava el pantà de Riudecanyes, el passat mes de maig

El Govern català va aprovar ahir derogar el Decret de sequera, a proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge i amb l'informe favorable del consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua. La derogació del Decret de sequera retornaran a un escenari de normalitat, i les mesures seran efectives a partir d'aquest proper divendres quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Les abundants pluges caigudes a finals del passat mes de desembre permeten situar totes les conques de Catalunya en un escenari de normalitat. No obstant, i tot i la millora de les reserves, les obres d'emergència previstes a les conques de la Muga, el Cap de Creus i la Costa Nord continuaran el seu desenvolupament.

Restriccions el passat mes de maig

Recordem que el passat mes de maig, es va activar el nivell d'excepcionalitat per sequera –que prohibia regar els parcs i jardins i omplir piscines–. Aleshores, la Generalitat de Catalunya també va decidir fer arribar vaixells al port de Tarragona amb aigua potable provinent dels aqüífers de Tarragona, una mesura que va aixecar molta polseguera i va rebre moltes pressions polítiques des del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Comenta aquest article