Informació general

Primers passos per a la posada en marxa de la zona blava del passeig d'Albert

Per Raquel Samaniego

 
 
 A dalt, el parquímetre situat a l'alçada del carrer de Gimbernat. A sota, un dels cotxes que ahir al matí tenien un avís de la zona blava
Els usuaris de la zona blava del passeig d'Albert, al costat de la Riera d'Alforja, es poden trobar aquests dies amb un avís al parabrisa del cotxe. És d'aquesta manera com l'Ajuntament està posant en marxa aquesta zona, que des de fa uns dies ha entrat en funcionament de forma inicial.
Segons ha explicat el regidor del Barri Antic —Joan Mas—, falta encara despintar diverses places de zona blava que van des del carrer de Gimbernat fins l'Escola de Música, per la banda de la riera. Així, les places que ara estan pintades de blau i que sí es mantindran són les compreses entre el carrer de l'Hospital i el carrer de Gimbernat.

Segons Mas, es va pactar amb els veïns i amb l'associació comercial Vilacentre despintar aquesta part superior de la riera d'Alforja i pintar el carreró peatonal interior del passeig d'Albert per tal de poder alliberar de vehicles la plaça d'Espanya. "El que volien els comerciants i els veïns era recuperar espai lliure a l'interior de la plaça", ha dit. Ara, únicament resta col·locar la senyalització pertinent.

Obres al Barri Antic

Mas ha assegurat que les obres de remodelació de diferents carrers del barri ja estan acabades, a excepció d'un treball elèctric de Fecsa. Però segons ha manifestat, "els carrers no s'han obert al trànsit perquè els arquitectes van recomanar que no passessin els vehicles durant uns 20 dies per tal de no bellugar les llambordes".

Adequació d'un altre pàrquing dissuasiu

En aquests moments també s'estan efectuant els treballs d'adaptació del pàrquing dissuasiu l'Hort de'n Cuchillo, situat a l'altra banda de la riera d'Alforja, concretament a l'avinguda d'Adelaida. Es tracta d'un solar privat i, tot i que s'està preparant la zona d'aparcament, el consistori no ha pogut avançar el nombre de places que hi tindrà.

Comenta aquest article