Informació general

La Confraria de Pescadors i l'Escola d'Hoteleria promocionaran el peix fresc i poc conegut de Cambrils

Per Raquel Samaniego

 
 
A dalt, Carme Duch i Xavier Domènech durant la signatura del conveni. A sota, el peix fresc d'una de les botigues que té la Confraria de Pescadors.
La Confraria de Pescadors i l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils van signar ahir un conveni de col·laboració per tal de promocionar el peix fresc del municipi. Amb aquest acord, la Confraria es compromet a subministrar el peix a l'escola un dia a la setmana, i aquesta servirà de manera habitual un plat en cada una de les taules del seu restaurant.

Segons va explicar ahir la directora del centre —Carme Duch— la idea va sortir d'una conversa mantinguda amb el Patró Major de la Confraria —Josep Pijoan—, on ell va expressar la seva preocupació en què tradicionalment es serveix als restaurants el llucet com a peix fregit, "i no altres tipus de peix de valor econòmic més baix, però de bona qualitat i sabor".

Peixos com el seitó, el verat i la pelaia

Amb aquest conveni "hi ha la possibilitat de donar a conèixer aquest peix als alumnes, que seran els futurs cuiners i també un potencial important de consumidors", segons Duch. Per la seva banda, el secretari de la Confraria de Pescadors i signant del conveni —Xavier Domènech—, va explicar que volen potenciar "el peix que no és habitual consumir però que és exquisit". Alguns exemples d'aquests peixos són el seitó, el verat o la pelaia que, segons Domènech, "no se'ls hi dóna el valor que tenen".

Un altre dels objectius d'aquesta iniciativa és que els alumnes coneguin quines són les bones èpoques de cada peix. Per exemple, les Jornades de la Galera que se celebren al febrer indiquen que és la millor temporada per consumir-les, però també és bon mes per al llenguado, tal com va assegurar el pescador. Cada peix, segons Domènech, "té la seva època i aquest conveni permetrà que la gent ho conegui".

Comenta aquest article