Cultura

La Teca Teatre posa en escena l'obra 'Políticament Incorrecte' de Ray Cooney

Per Jordi Moreno

El repertori de l'obra de la Teca: Plàcida Fernández, Pep Pellicer, Míriam Espolet, Albert Piqué, Joan Francesc Cerrato i Joan Ortoneda, drets, i Elisabet Capella, Daniel Morell i Carme Pascual, asseguts

La Teca Teatre va estrenar el passat dia de Nadal l’obra ‘Politícament incorrecte’ escrita pel dramatista i actor anglès Ray Cooney a principis dels anys 90 i representada des d’aleshores nombrosos cops en multitud de països. Aquesta obra suposa per a la companyia de teatre un canvi de registre tornant a la representació d’un clàssic vodevil després de diversos anys amb obres de caire més innovador.

‘Out of order’ una obra que no passa de moda

El nombrós públic assistent a la sala de teatre del Casal Parroquial de Sant Pere va sintonitzar ràpidament amb l’obra tot despertant somriures i aplaudiments només començar el primer acte. La trama es desplaça hàbilment en un context polític proper on un delegat del govern socialista i una diputada de l’oposició tenen un “affaire” en una habitació d’un hotel de Madrid tot just abans que el congrés negociï el nou finançament de Catalunya i es busquin solucions a la crisi actual que estem vivint.

Contínues entrades i sortides per la porta i la finestra

‘Políticament incorrecte’ és un vodevil de portes i finestres que s’obren i tanquen contínuament  amb un ritme frenètic d’entrades i sortides d’actors sobre l’escenari. Joan Francesc Cerrato representa a Robert Massip, un delegat socialista del govern de la Generalitat que vol passar una nit romàntica amb la diputada popular Anna Santacana -Míriam Espolet-. La trobada furtiva d’aquests personatges es complica quan descobreixen un cadàver -Daniel Morell- a la finestra de la seva habitació. Aquesta situació desencadenarà un seguit de situacions compromeses alimentades per una inusitada capacitat oratòria del ministre Massip que finalment demana ajuda al seu home de confiança Eduard Feliu -Pep Pellicer-. Joan Francesc Cerrato i Pep Pellicer esdevenen l’eix central de l’obra amb una excel•lent interpretació que dóna joc a la resta de personatges que van entrant i sortint per la porta o finestra de l’habitació. La rígida directora de l’hotel Palace -Plàcida Fernández- intenta posar ordre a aquest desconcert i el còmic cambrer d’habitacions -Joan Ortoneda- treu profit de la situació prestant serveis a canvi de quantioses propines. Però ens trobem davant una comèdia d’enredo i la situació es complica encara més amb la visita d’en Pau Figueres -Albert Piqué- marit de la diputada Santacana, Pamela -Carme Pascual- esposa del delegat socialista i la funcionària del congrés Lola Soler -Elisabet Capella-.

Albert Piqué escenògraf, director i actor

És un fet que La Teca disposa d’un planter d’actors i actrius ben consolidat, és una companyia veterana amb capacitat de representar obres de registre i tipologia molt diferent tal com hom pogut veure ens els darrers anys. Enguany Albert Piqué a banda d’actor i escenògraf també ha realitzat les tasques de direcció donant el relleu a Pep Pellicer i Joan Ortoneda. No podem oblidar de citar a Jaume Príncep en les tasques de maquillatge i perruqueria, Pep Prat encarregat de la llum i el so i les regidores Yolanda Berengué, Sílvia Brull, Montse Berengué i Montse Parra.

L’obra va tornar a ser representada ahir diumenge i possiblement el següent torn sigui durant els actes de la Fira de Cambrils 2009 tal como la Teca ens té acostumats.

Comenta aquest article