Esports

Es retarda la col·locació de la gespa artificial a l’Estadi Municipal

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de les instal·lacions de l’Estadi Municipal de Futbol aquest mes d’agost
La col·locació de la gespa artificial al camp de futbol ha sofert un important retard. Les obres havien de començar en el decurs d’aquest mes d’agost, però, finalment, no ho han fet. Ara s’espera que s’iniciïn durant aquest proper mes de setembre. La substitució de l’herba natural de l’Estadi Municipal per la gespa artificial anirà acompanyada per una substitució del sistema de reg, l’enderroc de la tanca que delimita el camp de futbol i la pavimentació dels voltants del terreny de joc. El pressupost per a la instal·lació de la gespa artificial és de 480.000 euros, uns 71 milions de pessetes, i es preveu, com a mínim, uns dos mesos de feina.

Ampliació del camp

L’actual paret que delimita el terreny de joc s’ha considerat sempre com a perillosa. Ara, es tirarà a terra i es farà el camp més gran, de manera que l’herba artificial arribarà arran de la primera graderia de formigó. El terreny de joc passarà a tenir 105 metres de llargada per 64 d’amplada. D’altre banda, substituir la gespa també comporta posar un sistema de reg tot nou, ja que el camp s’ha de poder regar per si interessa que la pilota pugui lliscar més. La gespa artificial que s’instal·larà a l’Estadi Municipal és, segons comenta el regidor d’Esports, Jordi Savall, de l’última generació, “quan es pelsiga automàticament es posa dreta. Dóna més compactació al terreny.

La durada d’aquesta instal·lació és d’uns 40 anys i ens en donen 10 de garantia. Durant els tres primers anys, cada 6 mesos, l’empresa instal·ladora en farà el manteniment gratuïtament. Aquest manteniment consisteix en el fet que, a les zones més degradades, es mou el cautxú i llavors torna a quedar bé. I si hi ha algun tram malmès es reposa”. En els camps de gespa artificial les ratlles del terreny de joc sempre queden marcades. L’herba artificial és blanca quan surt de fàbrica. Després es pinta de verd o bé de blau. La de l’Estadi Municipal serà de color verd.

Més partits

La gespa artificial permetrà que es disputin més partits a l’estadi, “hi ha 13 equips de futbol i és normal que tothom vulgui jugar al camp de dintre, perquè és més gran i té gespa. Ara, hem planificat que en un cap de setmana hi haurà tres partits el dissabte al matí, dos partits el dissabte a la tarda, dos o tres partits més el diumenge al matí i un el diumenge a la tarda”. Fins ara el camp de gespa no podia acollir massa partits seguits, ja que l’herba es feia malbé, “a més, quan plovia hi havia un problema afegit amb la gespa natural”, va manifestar el regidor.

§ El Cambrils jugarà al camp del Reus Deportiu§

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament cambrilenc ha demanat a l’Ajuntament de Reus la possibilitat que el FC Cambrils pugui disputar els primers partits del campionat de lliga, mentre durin les obres a l’estadi municipal, al camp del Reus. L’Oleastrum, per la seva part, prefereix seguir jugant a casa i està previst que en aquest període d’obres jugui al camp de terra exterior annex a l’Estadi Municipal de Futbol cambrilenc.

Comenta aquest article