Esports

La cambrilenca Camí Mendoza serà la nova presidenta de la secció de Patinatge Artístic de la Federació Catalana de Patinatge

Per Anna Fargas

Al centre de la imatge amb un ram de flors a les mans, a l'esquerra Camí Mendoza i a la dreta Mercedes Barranco, acompanyades dels membres de la junta i entrenadores del Club Patí Cambrils

La cambrilenca Camí Mendoza deixa el càrrec de presidenta del Club Patí Cambrils per ocupar el de presidenta de la secció de Patinatge Artístic de la Federació Catalana de Patinatge. El Club Patí Cambrils va anunciar aquest canvi ahir al vespre durant el seu Festival de Nadal.

Camí Mendoza ocuparà aquest càrrec després que l'anterior presidenta dimitís sis mesos abans. La Federació Catalana de Patinatge va fer la proposta a la cambrilenca tot i que, tal i com va comentar Mendoza en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "sabien que si m'ho proposaven a mi jo hauria de deixar el Club, però ells van considerar que jo reunia una mica les aptituds i característiques que necessitaven pel càrrec que és simplement tenir ganes de treballar pel patinatge amb il·lusió". La Federació necessitava una resposta aviat ja que al gener s'inicia la nova temporada i es volia començar amb una presidenta al capdavant, per aquesta raó Camí Mendoza va haver de prendre una decisió ràpidament i el Club Patí Cambrils s'ha hagut de reorganitzar, "m''ho vaig pensar molt perquè em va costar molt deixar el Club perquè són molts anys i finalment, fa un mes, vaig dir que sí".

L'estructura de la Federació Catalana de Patinatge consta d'un president de la Federació i de quatre presidents més que s'encarreguen de cadascun dels esports sobre rodes que es practica a Catalunya: hoquei, patinatge artístic, hoquei en línia i patinatge de velocitat. Camí Mendoza realitzarà les seves tasques de presidenta en la seu territorial de Tarragona que es troba a Reus i les seves principals funcions seran les de controlar l'organització dels campionats de Catalunya i dels campionats d'Espanya, Europa o mundials on participi la selecció catalana a part de vetllar per mantenir i millorar el nivell tècnic. Fent referència al seu nou càrrec, la cambrilenca va comentar que "és la màxima responsabilitat a nivell de Catalunya del patinatge artístic i tenint en compte que Catalunya és una potència mundial en patinatge, és bastant la responsabilitat que m'ha caigut al damunt, l'agafaré amb il·lusió i espero sortir-me'n". 

Mercedes Barranco és la nova presidenta del Club Patí Cambrils

Des d'abans de l'estiu que la junta del Club està preparant a les persones que a partir d'ara estaran al capdavant. La nova presidenta és Mercedes Barranco que treballarà conjuntament amb la vicepresidenta Rosa Rovira, a part de comptar amb el suport de la junta. Mercedes Barranco va comentar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "ha estat tot molt ràpid, encara no ho hem assumit, i estem mirant a veure com ens posem en marxa perquè la Camí era el cap del Club Patí Cambrils, i les que l'ajudàvem ara estem al capdavant. Intentarem continuar com ara, estem molt contentes amb el que estem fent i esperem continuar així. Al començar ens costarà una mica però tenim les ganes ganes i sobretot volem que el Club Patí no quedi aquí, que sigui un punt i seguit, ja que ara es troba en molt bona situació".

Després de 12 anys al capdavant del Club Patí Cambrils, Camí Mendoza va comentar que "també tocava un canvi, sap greu deixar-ho, però aquest és un motiu de pes i la junta entèn que em desvinculi del club en càrrecs de responsabilitat perquè èticament no seria correcte, tot i que les meves filles continuen patinant i jo com a mare ajudaré al club en tot el que podré". Pel que fa a les persones que a partir d'ara estaran al capdavant del Club, Mendoza va comentar que "elles se'n sortiran perfectament, jo ho he fet i elles també ho poden fer".

Festival de Nadal emotiu


La notícia del canvi de presidència es va fer pública ahir al vespre al Palau Municipal d'Esports durant el Festival de Nadal del Club Patí Cambrils. El tret de sortida del festival el van donar les patinadores del grup d'iniciació de 4 i 5 anys que van començar el passat mes de setembre, a continuació Judit Estivill, una de les patinadores que ja està en competició va fer una exhibició individual, la van seguir un grup de patinadores que van realitzar un bis conjunt. Després d'aquesta actuació de grup va arribar el primer homenatge de la jornada que es va fer a Mireia Guinjoan que va deixar el patinatge de competició l'any passat, després d'haver participat en diversos campionats d'Espanya, i actualment entrena als patinadors del Club Patí Cambrils. A continuació va ser el torn de Marta Sorribas que també va dur a terme una actuació individual, la va seguir el grup de primer nivell, amb patinadors de 6 i 7 anys que van fer una coreografia anomenada "Indis". L'exhibició va finalitzar amb l'actuació individual de Núria Plana i la coreografia que les debutants de nivell superior estan preparant per participar en el Campionat Territorial que es durà a terme el mes de febrer.

El Festival de Nadal va finalitzar amb l'homenatge a Camí Mendoza que després d'anunciar personalment que deixava el seu càrrec i de presentar la nova presidenta, el Club li va preparar una serie de sorpreses com la interpretació amb trompeta de la cançó Yesterday a càrrec de l'alumna de l'Escola de Música Andrea Mirado o la lectura d'un text per part d'una de les companyes de la junta.

Moment de l'actuació del grup de patinadors de primer nivell amb la coreografia "Indis"

Comenta aquest article