Informació general

Es constitueix de forma oficial el Consell de Barri de Nou Cambrils

Per Anna Fargas

El Consell de Barri de Nou Cambrils es va constituir ahir al centre cívic de Nou Cambrils
El Consell de Barri de Nou Cambrils es va constituir ahir al centre cívic de Nou Cambrils

El Consell de Barri de Nou Cambrils es va constituir de forma oficial ahir al vespre al centre cívic de Nou Cambrils. A l'acte hi van assistir Oliver Klein –regidor de Participació Ciutadana–, Anna López –regidora de barri de Nou Cambrils–, Juan Antonio Merino –president de l'Associació de Veïns de Nou Cambrils–, la regidora de CiU Mercè Dalmau com a representant de l'oposició i tres representants de l'Associació de Veïns de Nou Cambrils, a més del cap de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra.

Aquesta va ser la primera convocatòria del Consell de Barri de Nou Cambrils després que ja es va oficialitzar pels volts del mes de setembre. La seva seu serà el centre cívic del mateix barri i Oliver Klein va voler destacar la bona relació que sempre ha existit entre l'Associació de Veïns de Nou Cambrils i l'Ajuntament, i la importància de crear aquest consell.

El cap de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra va assistir a aquesta convocatòria del Consell de Barri de Nou Cambrils per tal de tenir un primer contacte amb l'associació de veïns. Klein va explicar que els Mossos d'Esquadra ja han iniciat aquest "apropament al ciutadà mitjançant reunions amb diversos gremis i en aquest cas amb les associacions de veïns, ja s'han reunit amb els dels Ametllers i Vilafortuny". En aquest sentit, dijous es reuniran tots els consells de barri de Cambrils amb els Mossos d'Esquadra per tal d'establir un primer contacte global amb tots els representants dels consells de barri.

Inauguració del nou mobiliari del centre cívic de Nou Cambrils

Durant l'acte també es va inaugurar el nou mobiliari del centre cívic de Nou Cambrils. S'han renovat les cadires i taules, i s'han incorporat revisters i mobiliari per guardar els arxius i per al despatx. Tal i com va comentar Klein, "és un material molt movible perquè al centre s'hi puguin dur a terme diverses activitats".

S'està treballant per constituir un consell de barri en cadascuna de les 10 zones en què es divideix el municipi

Oliver Klein va explicar que aquest nou Consell de Barri de Nou Cambrils és "un pas més per conformar aquests consells de barri que ens portaran a formar un Consell de Ciutat segurament a finals de legislatura". L'Ajuntament ha dividit Cambrils en 10 zones, i té l'objectiu de crear un consell de barri en cada zona. De moment s'han constituït 7 consells de barri. Klein va comentar que actualment s'està treballant en la constitució d'una associació de veïns a la Parellada i el Pinaret "que ens ajudarà a l'hora de constituir un consell de barris en aquesta zona". La zona on quedarà crear un consell de barri serà la de la Pallissa, l'Eixample i l'Horta de Santa Maria.

Comenta aquest article