Informació general

La Fecam presenta al·legacions contra l'ARE per anar en contra de la qualitat urbanística de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

La Federació d'Empresaris Cambrilencs (Fecam) ha presentat unes al·legacions en contra de la construcció de l'ARE, ja que, segons va manifestar el president d'aquesta entitat, Ignasi Recasens, a Revista Cambrils Diari Digital, "amb l'ARE es trenca la tradició de fer les coses ben fetes a Cambrils".

Els arguments de la Fecam, doncs, van per aquesta línia. Segons Recasens, "els cambrilencs hem estat sempre compromesos i actius en la defensa de la qualitat urbanística de la nostra població. Vam resistir les pressions dels anys 60 i dels 70, també de posteriors, a diferència de tantes i tantes poblacions que han vist malmès el seu territori". Segons la Fecam, és per això que el model d'urbanisme que ha presentat la Generalitat per a la zona de l'ARE, amb edificis de planta baixa més set pisos d'alçada, no s'ha de permetre, "aquesta àrea en qüestió ha de mantenir una volumetria, edificabilitat i densitat en consonància amb les urbanitzacions del voltant per tal de preservar una trama urbana contínua, coherent i estèticament equilibrada".

El segon argument de la Fecam demana que el percentatge d'habitatge social en el sòl objecte de recurs "sigui el mateix que en la resta de polígons a desenvolupar al municipi, d'acord amb el POUM aprovat el març de 2006".

3.000 habitatges per vendre a Cambrils

El tercer dels arguments de la Fecam en contra de l'ARE és que en aquests moments l'estoc d'habitatges pendents de venda en el conjunt de l'Estat sobrepassa el milió i que a Cambrils aquesta xifra se situa al voltant dels 3.000. És per això que, segons Recasens, "no sembla sensat destinar recursos públics a incrementar l'excedent en 2.000 habitatges més".

És per tot això que, tal com argumenta la Fecam, "Cambrils ha d'apostar irrenunciablement per la qualitat. Aquesta és la nostra insígnia, la que ens situa com a destí turístic de primer ordre i ens posiciona com a lloc preferent per fixar tant la primera com la segona residència. Són moltes les persones que han cregut en la nostra població. Els que hi vivim n'estem satisfets i entenem que quan es tracta de ser exigents en el planejament de Cambrils no podem cedir".

L'oposició també presentarà al·legacions

Els tres partits de l'oposició municipal, PLIC, PP i CiU, han anunciat que també presentaran al·leagcions a l'ARE i ho faran tant a nivell de cadascun dels partits com de manera conjunta.

Comenta aquest article