Informació general

Unió de Pagesos presenta la "Guia de l'energia al sector agrari" a Cambrils

Per Anna Fargas

La presentació de la guia es va fer a la sala d'actes de la Cooperativa Agrícola de Cambrils

Unió de Pagesos va presentar ahir al vespre a la sala d'actes de la Cooperativa Agrícola de Cambrils la Guia de l'energia al sector agrari. A l'acte hi van ser presents Josep M. Coll –coordinador territorial del Camp de Tarragona de la Unió de Pagesos–, Josep Ferré –coordinador del Baix Camp de la Unió de Pagesos– i Josep Puig –president d'Eurosolar-Espanya (Associació Europea per les Energies Renovables) i especialista en energies renovables d'Ecofys– que va dur a terme la xerrada "L'aplicació de l'energia fotovoltaica a les explotacions agràries".

Aquesta guia està editada per la Unió de Pagesos amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge i s'emmarca dins de la campanya "Fem vida. Comptem amb el medi ambient" que el 2003 va iniciar Unió de Pagesos per fer arribar a la societat el compromís dels professionals agraris amb el medi ambient.

La planta fotovoltaica de la Cooperativa, favorable per reduir costos i beneficiar el soci

Aquesta guia exposa les principals actuacions que es poden realitzar en l'àmbit de les explotacions agràries per estalviar energia, com reduir costos amb els carburants de la maquinària o instal·lant plaques solar per calentar l'aigua o per la calefacció de les granges.

Josep Ferré, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, va valorar positivament la instal·lació de la planta fotovoltaica a la Cooperativa Agrícola de Cambrils, ja que "és molt favorable en el sentit que si els costos de producció en aquesta cooperativa baixen, el soci en sortirà beneficiat".

La Unió de Pagesos va escollir Cambrils per realitzar la presentació perquè, tal i com va comentar Ferré, "Cambrils és un poble que té una gran cooperativa i juntament amb la Selva del Camp, Mont-roig i Riudoms, és un dels referents de la comarca del Baix Camp".

Comenta aquest article