Societat

Nombroses entitats cambrilenques se sumen a "La Marató de TV3"

Per Anna Fargas

Venda de dolços de l'Associació de Fibromiàlgia de Cambrils el passat diumenge al Parc del Pescador

Els actes a Cambrils per col·laborar amb "La Marató de TV3" van continuar aquest cap de setmana. Diverses entitats i associacions cambrilenques van dur a terme activitats divendres, dissabte i diumenge. La Biblioteca Municipal també va col·laborar amb "La Marató de TV3" dissabte al matí, amb la narració dels contes El cargol i l'herba del poniol i La princesa de la Sal.

El divendres va ser el torn de les escoles

El divendres alguns centres educatius van continuar amb els actes que han anat duent a terme al llarg de la passada setmana. L'IES Ramon Berenguer IV va realitzar dues activitats, al matí els alumnes van dibuixar les seves mans en un paper blancs com a símbol d'ajuda i a la tarda es va representar una coreografia de jazz. El CEIP Mas Clariana va posar el seu gra de sorra amb les manualitats dutes a terme pels seus alumnes i la llar d'infants Maria Dolores Medina va realitzar una fira de joguines i roba usada donades pels pares dels alumnes. L'activitat d'aquesta llar d'infants va consistir en un berenar a base de coca feta pels propis pares i suc que es venia a un preu de dos euros, la roba i les joguines es van vendre a un euro més la voluntat. La roba que no es va vendre es va donar a Càrites i els joguets que no van comprar els pares, alguns els va comprar la mateixa llar d'infants i d'altres es van dona per la Campanya de Joguines de Nadal de l'Ajuntament.

La nit del divendres va tenir lloc el sopar benèfic del Col·lectiu de Dones de Vilafortuny al Castell de Vilafortuny que va superar el nombre d'assistents de l'any anterior.

Venda de dolços i fruita

Per segon any consecutiu, l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar va realitzar actes tant dissabte com diumenge al matí; el dissabte es van vendre mandarines, taronges i oli a la plaça del Pòsit, aquesta activitat es va realitzar en col·laboració amb la Cooperativa Agrícola de Cambrils, que va cedir el material i el 10% del total de la venda per tal de col·laborar amb "La Marató". El diumenge l'agrupament va vendre dolços elaborats pels nens i nenes a la plaça de l'Església de Sant Pere i al Parc del Pescador, tots els guanys d'aquesta activitat van anar destinats a "La Marató".

El CEIP Cambrils celebra la seva festa de Nadal i col·labora amb "La Marató"

El dissabte al matí el CEIP Cambrils va celebrar la seva festa de Nadal i va aprofitar, com porta fent des de fa tres anys, per realitzar activitats per La Marató.  Juanjo Moreno –coordinador de la Comissió de Festes de l'AMPA– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que "cada vegada són més els pares que vénen". L'AMPA del centre va organitzar una venda de manualitats realitzades pels alumnes del centre i una xocolatada, les dues activitats a un preu de 2 euros. A més, es van instal·lar uns inflables, un taller de maquillatge i els nens van poder entregar les seves cartes a tres patges que van arribar a cavall.

El Centre de Costura Montse Forcadell recapta 1.700 euros amb el sorteig d'un quilt

El Centre de Costura Montse Forcadell va sortejar un quilt confeccionat entre 35 alumnes del centre amb la finalitat de recollir diners per a "La Marató de TV3"; en aquest tercer any, han aconseguit 1.700 euros. En aquesta ocasió es va utilitzar com a eix temàtic la vida de Sam i Sue, dos personatges que surten al quilt, en les modalitats d'aplicació a punt amagat i a punt de festó. El lliurament es va fer durant el dinar anual de Santa Llúcia que es va realitzar aquest dissabte. Després de l'acte també es van lliurar els premis del concurs d'aplicació i els diplomes a les alumnes que han acabat el seu sampler.

El Parc del Pescador, l'escenari principal de "La Marató" del diumenge

Diumenge al matí, al pati de l'església de Sant Pere, Càrites Sant Pere va organitzar una pintada de mans en un mural sota el títol "Omplim de colors la Marató". El gruix d'activitats, però, es va dur a terme al Parc del Pescador, on l'IES Ramon Berenguer IV va realitzar una venda de punts de llibres i clauers confeccionats pels alumnes; Mans Unides, Càrites Sant Pere i la Lliga Contra el Càncer van realitzar una venda de llibres de segona mà i l'Associació de Fibromiàlgia de Cambrils va vendre dolços.

El darrer acte de "La Marató" a Cambrils serà el Concert de Nadal organitzat per l'Associació Cultural de Vilafortuny que anirà a càrrec dels alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca el divendres vinent a les 20.30 hores. 

Comenta aquest article