Societat

El CEIP Joan Ardèvol, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i la llar d'infants La Cuca realitzen accions solidàries per a la Marató de TV3

Per Lluís Rovira i Barenys, Anna Fargas, Berta Ruiz

Tres escoles de Cambrils van realitzar actes per recaptar fons per a la Marató de TV3 el passat divendres. Aquests són alguns dels actes que centres escolars, associacions i entitats estan duent a terme durant aquestes setmanes amb l'objectiu de col·laborar amb la Marató de TV3. Els centres escolars que van dur a terme activitats aquest divendres van ser el CEIP Joan Ardèvol, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i la llar d'infants La Cuca.

Imatge de la parada que es va col·locar a la sortida del CEIP Joan Ardèvol

Intercanvi de materials plàstics nadalencs per donatius al CEIP Joan Ardèvol

El CEIP Joan Ardèvol va organitzar un intercanvi de les manualitats amb motius nadalencs fetes pels seus alumnes per donatius. Aquest acte es va realitzar a la sortida de l'escola, tant al migdia com a la tarda i els encarregats de vigilar la parada van ser els alumnes de sisè. Tots els alumnes de l'escola van realitzar manualitats, els més petits van realitzar l'intercanvi a les mateixes aules, on els pares els recullen i des de primer fins a sisè van mostrar els seus ornaments nadalencs en una parada situada a la porta de l'escola.

Aquesta activitat ja fa uns cinc anys que es ve fent al centre i els encarregats de vendre els ornaments nadalencs van ser, com cada any, els alumnes de sisè. Aquests es van mostrar molt il·lusionats per la iniciativa i els professors els van dividir perquè duguessin a terme diversos rols, el de venedor, l'encarregat d'anotar el material venut i el de caixer. Per dur a terme les seves tasques els professors van preparar als alumnes per tal que els venedors fossin amables amb els clients i vigilessin el material i els caixers, i els encarregats d'anotar el material mantinguessin una aparença més seriosa i responsable.

Cada curs del CEIP Joan Ardèvol va realitzar unes manualitats diferents, així el comprador es va trobar amb polseres, boles de Nadal, marcs per a fotografies fets amb escuradents o uns àngels, aquest últims van ser els que van tenir més èxit.

Moment de la plantada d'arbres del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

Plantada d'arbres del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

Un dels grans actes multitudinaris organitzats per les escoles cambrilenques aquest passat divendres va ser el que va fer el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. Aquesta escola va organitzar una gran plantada d'arbres a la zona verda que hi ha just a tocar del CEIP Joan Ardèvol. Cap a les quatre de la tarda, tota l'escola al complet –des dels alumnes de P3 fins als alumnes de quart d'ESO– van reunir-se en aquest lloc per plantar els arbres. En rotllanes, i per classes, es van anar distribuint per tota aquesta esplanada. Cada classe va fer un clot a terra i va plantar els diferents arbres. En total van ser 36 arbres, entre pins blancs, pins pinyoners i alzines. Per tal de recaptar fons per a la Marató, cada alumne va aportar una quantitat d'1 euro.

L'escola va adquirir els arbres, comptant amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils.

La parada dels joguets va ser un dels reclams de l'acció solidària de la llar d'infants La Cuca

Berenar solidari i rifa de joguets a la llar d'infants La Cuca


La llar d'infants La Cuca també va fer la seva acció solidària amb la Marató, el passat divendres a la tarda. Els pares i mares dels alumnes de la llar d'infants van aportar joguets en bon estat i alguna cosa per berenar. Al pati del recinte educatiu es va instal·lar una gran parada amb els joguets aportats i una altra amb el menjar pels berenars. Pel preu de 3 euros es podia adquirir un número que donava dret a berenar i a un joguet.

Comenta aquest article