Societat

La missa major i l'actuació dels grups tradicionals centren els actes de la Festa Major de la Puríssima

Per Lluís Rovira i Barenys

Actuació dels gegants Pere i Camí, i Ermengol i Magdalena a la plaça de l'Església

Cambrils va celebrar l'acte central de la Festa Major de la Puríssima, un any més, amb forta intensitat. L'església parroquial de Santa Maria es va omplir, de gom a gom, en la celebració de la missa major. A la sortida, es va fer la processó de la Immaculada, en la qual la imatge de la Puríssima, acompanyada per molts feligresos i amb la participació dels diferents grups tradicionals, va recórrer uns quants carrers del Barri Antic de Cambrils. A destacar que, enguany, s'ha restaurat el tabernacle amb el qual es transporta la imatge de la Mare de Déu.

La processó, que va tenir l'acompanyament musical de la Cobla Antiga Espremulls, va arribar de nou a la plaça de l'Església, on tot seguit es van succeir les diferents actuacions dels grups participants. Primer de tot va ser el torn de Tota l'Endenga, amb el ball dels nanos, dels gegants Ermengol i Magdalena i, finalment, dels gegantons Marquès de Los Vélez i Cabo Quiñones. A continuació va ser el torn del Ball de Bastons amb l'actuació dels seus tres grups.

Un cop completades totes les actuacions, molta gent es va dirigir a la plaça d'Espanya per fer la visita a les parades de la Fira del Regal de Nadal.

El programa festiu d'ahir dilluns es va completar amb la representació de La Via Làctia del Cau de l'Unicorn, al Palau Municipal d'Esports.

Comenta aquest article