Societat

La Festa de l'Oli Nou congrega unes 1.600 persones a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de l'esmorzar que es va poder realitzar durant la Festa de l'Oli Nou

L'esmorzar amb el tast de l'oli de la temporada, a preus populars, va ser el reclam perquè prop de 1.600 persones es donessin cita a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils per celebrar la tercera edició de la Festa de l'Oli Nou.

Tot i la coincidència d'altres festes de l'oli en d'altres poblacions properes, la Cooperativa Agrícola va cobrir les expectatives en aquesta nova edició d'aquesta festa. Tot i que a primera hora del matí no es preveia que hi hagués tanta gent, de mica en mica es va anar omplint el recinte en una jornada en què el temps va ser un bon aliat.

La Festa de l'Oli Nou va ser amenitzada per la colla gegantera Tota l'Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils i els Amics de la Sardana.

50 % de la collita de l'any passat

La Cooperativa Agrícola preveu arreplegar al voltant de la meitat de la collita d'olives que es va fer l'any passat. Així, enguany es podria arribar a 1.600.000 quilos d'olives i als 270.000 quilos d'oli. Aquest any no tocava collita forta i, a banda, el temps humit del mes de maig va perjudicar els olivers.

La colla gegantera Tota l'Endenga va ser un dels grups que va amenitzar la jornada

Comenta aquest article