Informació general

Els veïns del Molí de la Torre es mostren disposats a manifestar-se públicament en contra de l'ARE

Per Lluís Rovira i Barenys

La junta directiva de l'Associació de Veïns del Molí de la Torre amb Ignasi Morancho, en un moment de l'assemblea

L'assemblea de veïns del Molí de la Torre, celebrada el passat divendres al vespre, va posar en evidència dues de les principals preocupacions que en aquests moments tenen els veïns d'aquest barri, la possible construcció de l'ARE i la del polígon industrial de Mas de Don Felip, al terme municipal de Riudoms però amb incidència sobre aquesta zona.

Per a conèixer de primera mà la darrera hora d'aquests dos temes els veïns han sol·licitat parlar amb l'alcalde i, de moment, no ho han aconseguit. Tal com explica Lydia Aguirre, secretària de l'Associació de Veïns del Molí de la Torre, "el veïnat està disposat a manifestar-se davant de l'ajuntament per aconseguir aquelles promeses que no s'han complert i per evitar accions del consistori que ens perjudiquin en un futur i que hagin estat decidides sense comptar amb els barris que es poden veure afectats. Si l'Ajuntament vol tirar endavant l'ARE de manera unilateral els veïns estan disposats a sortir al carrer". Segons Aguirre, la gent està preocupada perquè no té informació. Tenim por que ens facin un nyap". De moment es confia en la reunió que es farà el proper 11 de desembre al Centre Cívic de Vilafortuny, amb els veïns dels Ametllers, per a conèixer més detalls de tot plegat.

L'altra qüestió candent, la dels futurs usos del polígon industrial de Mas de Don Felip, també preocupa força els veïns i recorden que al seu dia ja van presentar més de 400 al·legacions contra aquest polígon.

Visita dels Mossos

L'inici de l'assemblea va estar marcat per la intervenció del membre de la oficina de relacions amb la comunitat dels Mossos d'Esquadra, Ignasi Morancho, que es va dirigir a tots els assistents per a explicar les mesures bàsiques de seguretat que els veïns han de prendre a casa seva. També es va repartir un tríptic amb informacions sobre seguretat.

En un altre ordre de coses, es va ratificar la gestió de la junta directiva de l'associació de veïns. Seguint el que manen els estatuts, la junta va dimitir al portar tres anys de gestió però va tornar a ser reelegida pels assistents.

Comenta aquest article