Informació general

Es posa en marxa la signatura electrònica per realitzar tramitacions online amb l'administració pública

Per Redacció



Llapis de memòria USB electrònic amb capacitat de 128 MB per emmagatzematge personal
Des d'aquest passat dilluns 1 de desembre, l'Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa la signatura electrònica amb la qual es pot realitzar la tramitació online de documents amb l'administració pública: com la declaració de la renda, el pagament de rebuts de l'Ajuntament i, en general fer qualsevol tràmit o consulta.

Aquest certificat d'identitat digital s'entregarà de manera gratuïta, mitjançant un clauer, en format de llapis de memòria USB electrònic amb capacitat de 128 MB per a emmagatzematge personal.
Per obtenir la firma electrònica, només cal adreçar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Cambrils (OAC) i sol·licitar-la, presentant el DNI o el passaport.

Carpeta ciutadana

El certificat digital permet –via internet– realitzar l'enviament de documents privats a qualsevol òrgan de l'administració pública. Aquest certifica que tota la informació enviada virtualment és legítima, donat que assegura la seva integritat i la confidencialitat entre el ciutadà i l'administració. Amb aquesta nova eina, els cambrilencs podran fer ús de la nova carpeta ciutadana que es troba en procés de posada en marxa. Aquesta permetrà al ciutadà tenir accés a les seves dades fiscals, al padró municipal i al cens. També li servirà per conèixer els seus béns immobles i vehicles registrats al domicili, el calendari de pagament d'impostos i la tramitació d'altres documents. A més, podrà tenir accés a totes aquestes dades les 24 hores del dia, sense la necessitat de presentar-se en persona a l'Ajuntament, agilitzant així la seva tramitació.
 
La carpeta ciutadana va crear-se amb la intenció d'acostar l'administració al ciutadà, a través del projecte e-Cambrils. La primera fase va ser la remodelació de la web institucional i la segona serà la posada en funcionament de la signatura digital. A principis de 2009, es podrà consultar la carpeta ciutadana, tot i que es té previst que el desplegament de tots els serveis que ofereix es vagin posant en marxa al llarg dels propers tres anys.

Comenta aquest article