Cultura

L'exposició "Agulles i didals" conté 140 peces que es poden visitar a la Torre de l'Ermita

Per Anna Fargas

Gerard Martí –director del Museu d'Història de Cambrils–, Joan Recasens –regidor de Cultura– i Josep Maria Recasens en un moment de la inauguració

L'exposició Agulles i didals es va inaugurar ahir al vespre a la Torre de l'Ermita i es podrà visitar fins el mes de març. L'exposició està organitzada pel Centre d'Estudis Cambrilencs i presenta una mostra de 140 peces, entre agulles i didals, que pertanyen a la col·lecció del mateix Centre d'Estudis i a quatre persones, Carmen Mérida, Rosita Mas, Mª Lluïsa Recasens i Mercè Sabaté, que han cedit les seves peces per l'exposició.

Didals i agulles del segle II d.C., didals de tot el món i, fins i tot, didals d'or

D'entre les peces que s'exposen es troben didals i agulles de l'època romana, datats al segle II d.C. i, la majoria d'ells, trobats a Cambrils. També hi ha didals procedents de moltes parts del món com Holanda, la Índia o els Estats Units a més destaca un didal d'or datat el 1877 propietat del Centre d'Estudis Cambrilencs. Segons va comentar Josep Maria Recasens Colom –president del Centre d'Estudis Cambrilencs– "han vingut peces que tenen molt de valor i són molt maques, i qualsevol didal com a mínim recorda a aquella persona el viatge que va fer, la seva història i com el va comprar".

Comenta aquest article