Informació general

El conseller Antoni Castells inaugura la planta solar fotovoltaica de la Cooperativa Agrícola

Per Anna Fargas

Imatge d'algunes de les plaques que es poden veure sobre el sostre de la Cooperativa, ahir a la tarda

La planta solar fotovoltaica de la Cooperativa Agrícola de Cambrils es va inaugurar ahir a la tarda. A l'acte hi va assistir Antoni Castells –conseller d'Economia, Finances i Energia– a més de Xavier Sabaté –delegat del Govern a Tarragona–, Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– i Anton Mendoza –president de la Cooperativa Agrícola– a més d'altres membres de la junta de la Cooperativa, membres del consistori cambrilenc i d'altres autoritats de la demarcació.

La planta està situada al sostre de la nau industrial i amb una superfície de 7000 m2 i 1722 plaques solars, és la planta solar fotovoltaica més gran sobre coberta a la demarcació de Tarragona. La planta té una potència de 317,46 kW i la seva producció equivaldrà al consum elèctric anual de 42 famílies de 4 persones i evitarà l'emissió de 195 tones de CO2 a l'atmosfera.

Es calcula que la instal·lació quedarà amortitzada en uns set o vuit anys gràcies a la venda de l'energia produïda

Amb els ingressos que s'obtindran de la venda de l'energia produïda, es calcula que la instal·lació quedarà amortitzada en uns set o vuit anys. A més, tal i com va comentar Antoni Castells aquestes plaques "són una bona inversió per la Cooperativa ja que suposa uns ingressos addicionals a la pròpia activitat". Castells va comentar que la planta de la Cooperativa "és un exemple de cap on hem d'anar en matèria energètica" i en el cas concret de la Cooperativa de Cambrils va voler destacar que "és molt bo que puguem combinar el sol que ajuda a créixer productes de primera i a la vegada el fem servir per produir energia".

Després d'inaugurar la planta solar, el conseller Castells va visitar les instal·lacions de la Cooperativa i va poder conèixer de prop el procés de producció de l'oli. 

Anton Mendoza, Antoni Castells i Xavier Sabaté observant l'entrada d'olives a la Cooperativa

Comenta aquest article