Informació general

El departament d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació canvia d'ubicació

Per Anna Fargas

Imatge de les noves instal·lacions del departament d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació el passat divendres

Les noves instal·lacions del departament d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació es van inaugurar el passat divendres amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor d'Ensenyament i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– i d'altres representants del consistori. Les instal·lacions es troben al carrer de Colom número 22 i consten de 270 metres quadrats, aquest és un espai que l'Ajuntament va obtenir per conveni amb la Generalitat en el moment de fer la cessió del solar municipal per construir pisos protegits de lloguer.

En aquest espai s'han traslladat els serveis centrals que estaven ubicats a l'Ajuntament i d'altres serveis com la Borsa de Treball, l'Oficina Municipal d'Escolarització o el Servei d'Orientació Educativa i Professional que estaven repartits entre el Centre Cultural i el Centre Les Basses. Salvador Matas va comentar que d'aquesta manera "la població de Cambrils podrà visualitzar molt més clarament els serveis que oferim l'Àrea d'Educació i ho tindran més fàcil a l'hora de realitzar els tràmits".

Els únics serveis del Departament que no s'han pogut encabir en el nou espai són l'UNED, l'Escola d'Adults i tots els programes de Formació queden repartits entre el Centre les Basses, l'Escola Ardèvol, el Centre Cultural i l'Escola d'Hoteleria i Turisme, entre d'altres.

A l'espera de tenir el futur Ateneu Juvenil i el Centre de Formació

En aquest nou espai hi ha 20 persones treballant. El motiu del trasllat és principalment la falta d'espai a l'edifici de l'Ajuntament, en aquest sentit Salvador Matas va comentar que "ens hem trobat que un edifici com el de l'Ajuntament construït el 1995 se'ns ha quedat petit, l'Àrea d'Educació no tenia espai suficient des de fa molt de temps, i hem estat treballant tots aquest anys per tal de garantir que hi hagi un equipament que ho pugui encabir". El futur Centre de Formació i l'Ateneu Juvenil seran els llocs on s'encabiran els diversos serveis i programes que des de l'Àrea d'Educació oferim, però mentre aquests espais no són una realitat s'ha buscat una solució provisional per tal d'englobar tots els serveis d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació que requereixen un contacte amb la ciutadania.

Pel que fa a la construcció del Centre de Formació i de l'Ateneu Juvenil, Salvador Matas va comentar que "esperem que sigui en un futur immediat però depèn de les disponibilitats pressupostàries".

Els horaris d'atenció al públic d'aquesta nova ubicació seran els mateixos que es realitzaven a l'Ajuntament, des de les 8:30h i fins les 14:30h, a la tarda també funcionaran part dels serveis però es farà a l'OAC seguint el mateix sistema que s'ha estat duent a terme fins ara.

Amb el trasllat d'aquest departament ja són quatre els departaments que s'han descentralitzat de l'Ajuntament, els altres tres són Polítiques Socials i Salut, Cultura i Esports. Pel que fa a l'espai que el departament d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació ocupava a l'Ajuntament, serà compartit entre l'Àrea de Festes i la d'Organització i Excel·lència.

Comenta aquest article