Cultura

"Això no és una pipa" omple de color i força l'espai El Pati del Centre Cultural

Per Anna Fargas

Monique Van Steen davant d'una de les seves obres de l'exposició

L'exposició de pintura Això no és una pipa de l'artista holandesa Monique Van Steen es va inaugurar ahir al vespre a l'espai El Pati del Centre Cultural. L'exposició consta de 20 obres de mig i gran format pintades amb pintura acrílica i on gairebé sempre es representen figures humanes, una de les parets de la sala està dedicada als retrats, mentre que en les altres es poden veure figures humanes senceres. Tal i com va comentar l'artista en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital "de les figures humanes és d'on trec jo la inspiració". Pel que fa als colors, Monique van Steen va explicar que "sempre he pintat amb colors molt vius i amb molta canya, contemporània".

Això no és una pipa

L'artista va explicar que el títol de l'exposició, Això no és una pipa, "fa referència al pintor surrealista belga René Magritte que va pintar una pipa a sota de la qual es podia llegir "això no és una pipa" perquè volia dir que allò no era una pipa, sinó que era pintura". Com a exemple van Steen va mostrar un dels seus retrats i va comentar que "veus que és una cara però no és una cara, això és pintura, són molts plans, és figuratiu però no realista".

Monique van Steen ha estat seleccionada en dues ocasions en el Premi de Pintura Vila de Cambrils, és llicenciada en Belles Arts i actualment viu a Barcelona. L'artista va passar de la ceràmica a la tela perquè tal i com va comentar ella mateixa "tenia la necessitat de més color i més llibertat". L'exposició es podrà visitar fins el 22 de desembre.

Comenta aquest article