Informació general

Cambrils acull un Taller d'Acció Social per debatre el desplegament de la nova Llei de Serveis Socials

Per Redacció



Moment de la posada en comú del taller realitzat ahir al matí al Centre Cultural
Els Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania de Tarragona van celebrar ahir al matí al Centre Cultural i Ocupacional, el Taller d'Acció Social per fomentar la divulgació de la nova Llei de Serveis Socials.

A l'acte, que va comptar amb la presència del director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania de Tarragona –Jordi Tous–, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges i Maria Eugència Sala –membre de la Secretària General del Departament d'Acció Social i Ciutadania–, hi van assistir una trentena de professionals del sector, entre treballadors, educadors socials, educadors i professionals de l'àmbit social de les comarques de Tarragona.

En la ponència "Elements clau de la lei 12/2007 de Serveis Socials", Maria Eugènia Sala va explicar les principals novetats de la nova legislació i el seu funcionament. Posteriorment, Jordi Tous va oferir la conferència "La Cartera de serveis socials", que va tractar sobre els continguts de la nova Cartera de Serveis Socials 2008-2009 previstos a la Llei i les seves prestacions: com l'atenció domiciliària i residencial, la protecció jurídica i social dels menors, les prestacions econòmiques a persones sense recursos o en situació d'urgència social.

Després de l'acte d'inauguració es van organitzar diferents grups de treball amb els professionals assistents. El taller de treball va tractar els "Reptes i oportunitats del món local en relació al desplegament de la Llei de Serveis Socials". Un cop van finalitzar aquests tallers participatius, es va realitzar una posada en comú i una cloenda final de l'acte. Cal destacar que, els resultats de la jornada de treball es faran arribar al Departament d'Acció Social i Ciutadania, que també serviran per desenvolupar la nova Llei.

Comenta aquest article