Informació general

Comença el condicionament de la Torre del Llimó

Per Anna Fargas

Imatge del patí interior i de l'edifici que s'està començant a condicionar, a la dreta de la imatge es pot veure la Torre del Llimó

Aquests dies s'està realitzant la neteja dels edificis annexes i del pati exterior de la Torre del Llimó, recordem que aquest edifici, juntament amb el Forn del Tallero i l'espai on estaven ubicats els bombers a la zona de la muralla, és un dels tres edificis públics que estan plantejats a la Llei de Barris.

En els propers dies, tal i com va comentar Oliver Klein –coordinador de la Llei de Barris– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, els tècnics municipals entraran en els edificis annexes a la Torre del Llimó per analitzar l'estat de l'immoble per dintre i a partir d'aquí fer el projecte arquitectònic de distribució dels espais. Klein va comentar que "encara no havien pogut entrar perquè no s'han tingut les claus fins fa una setmana".

Estat dels processos de la Torre del Llimó, el Forn del Tallero i la zona de la muralla

Pel que fa a la Torre del Llimó, la propietat ha passat a ser municipal, Oliver Klein va explicar que l'Ajuntament ja ha pagat als propietaris la xifra que ells consideraven adequada, però tot i que el procés d'expropiació ja ha finalitzat, "encara queda que el Tribunal d'Expropiació decideixi si el preu proposat per l'Ajuntament és el just o s'hi s'ha de pagar més als propietaris tal i com ells volien".

El ritme del Forn del Tallero és més ràpid ja que l'edifici ja era municipal per tant, tal i com va comentar Klein, "el projecte tècnic ja està gairebé enllestit". Finalment en la muralla Oliver Klein va explicar que "hi havia la possibilitat de fer el centre cívic més gran si s'hi incloïa la finca coneguda com l'Antic Cabaret, nosaltres volem agafar tota aquesta muralla, per tant hem començat el mateix procés que a la Torre del Llimó, em fet arribar una oferta al propietari de l'immoble, ell ha dit el que considera i ara queda negociar o en tot cas també s'aniria al Tribunal d'Expropiació".

Un edifici de referència al Barri Antic, les ampliacions d'alguns serveis de l'antic edifici de l'Ajuntament i un centre cívic

Tot i que ja s'havien realitzat uns plans d'usos per als tres edificis, Klein va explicar que ara el que falta és "entrar als tres edificis i saber quines prestacions poden donar i com es poden distribuir els espais". Pel que fa a la Torre del Llimó, la conclusió que va donar el Pla d'Usos que va realitzar l'equip de l'oficina de la Llei de Barris i de Participació Ciutadana de l'Ajuntament, va ser que fos l'edifici de referència per al Barri Antic, i s'hi  contemplen espais institucionals com una gran sala d'actes i dependències d'alguns serveis que es descentralitzarien de l'Ajuntament. A més també comptaria amb una planta baixa i uns jardins oberts a tots els ciutadans.

Per la seva banda el Forn del Tallero servirà per ampliar alguns serveis que ja existeixen a l'antic edifici de l'Ajuntament com el Jutjat de Pau i l'oficina de la Llei de Barris que, tal i com va explicar Oliver Klein, "s'havien quedat petits i s'els donarà major amplitud", al mateix temps també servirà com a servei de centre de Promoció Econòmica. Finalment a la zona de la muralla s'hi establirà un centre cívic.

Comenta aquest article