Societat

Els patronats de turisme de Reus, Vila-seca, Salou i Cambrils reben el premi Jordi Cartanyà per la promoció conjunta "Tot a un pas"

Per Lluís Rovira i Barenys

La regidora de Turisme, Anna López, rep el guardó de mans del president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, al costat del regidor de Turisme de l'Ajuntament de Vila-seca, Xavier Graset; l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres i l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez

Prop de 600 persones van assistir, ahir a la nit, a la celebració de la dinovena edició de la Nit del Turisme de la Costa Daurada, organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. La cantina de Port Aventura va tornar a ser el marc d'aquesta celebració que serveix per a posar el punt i final i fer un balanç de la darrera temporada turística i que en aquesta ocasió va comptar amb la presència del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, com a personalitat destacada.

Premi conjunt per a Cambrils, Salou, Vila-seca i Reus

La vetllada també serveix per a lliurar els premis Jordi Cartanyà i Costa Daurada. Enguany el premi Jordi Cartanyà en la categoria de litoral ha premiat la tasca dels Patronats de Turisme de Reus, Vila-seca, Salou i Cambrils per la campanya de publicitat conjunta "Tot a un pas". Aquesta campanya ha integrat  un catàleg, un vídeo promocional, una pàgina web, insercions publicitàries en premsa escrita, material de merxandatge i l'edició d'una agenda d'activitats. L'anècdota de la nit es va produir al moment de la recollida del premi. Els alcaldes de Salou i de Reus i el regidor de Turisme de Vila-seca ja tenien el guardó a les mans i l'alcalde de Cambrils estava desaparegut. El presentador va requerir la seva presència i, finalment, després d'uns moments d'incertesa va haver de ser la regidora de Turisme, Anna López, qui pugés a recollir el premi.
L'altre premi Jordi Cartanyà, el de municipis d'interior, es va lliurar a l'Ajuntament d'Ulldecona pels cinc audiovisuals descriptius del municipi que han realitzat. D'altra banda, el guardó Costa Daurada va ser per a "Irish Tour Operators Federation" (ITOF), federació que inclou els principals operadors irlandesos. En aquest cas es va premiar l'esforç que ve realitzant aquesta federació de cara a la comercialització i distribució dels productes i serveis del nostre territori al seu país. El premi el va recollir el president d'aquesta federació, Damien Mooney.

Descens d'un 4% de les pernoctacions

El president del Patronat de Turisme de la Diputació, Joan Aregio, va donar xifres de la darrera temporada turística. El nombre de pernoctacions a la demarcació ha tingut un descens d'un 4% respecte a l'any anterior, un descens qualificat de moderat tant pel propi Aregio com pel conseller Nadal que, a més, va apuntar que dins l'actual context de crisi econòmica i financera, el sector turístic és dels que resisteix millor.
Aquest aspecte també el va apuntar el president de la Diputació, Josep Poblet, en el seu parlament, "el turisme afortunadament no està en crisi però afronta, com tothom, un context difícil encara que és cert que ho fa amb més solidesa i amb més capacitat de reeixir que d'altres sectors econòmics".

A banda de la dada anterior, cal dir que l'ocupació a la Costa Daurada, entre l'1 de gener i el 15 de novembre d'aquest any, s'ha situat en un 40% desglossat en un 52% en el cas dels hotels, un 32%en els càmpings, 33% en els apartaments turístics i un 18% en els allotjaments de turisme rural, segons dades de l'Observatori d'Estudis Turístics.

Comenta aquest article