Societat

El cambrilenc Òscar Bosch participa en el concurs estatal "El cocinero del Año"

Per Anna Fargas

Òscar Bosch ahir al matí en el restaurant Can Bosch

El cambrilenc Òscar Bosch va participar en el concurs estatal "El cocinero del Año". El cuiner cambrilenc va ser un dels 10 classificats que va participar en la semifinal de la zona que engloba Catalunya, Aragó i Balears. El primer pas del concurs va consistir en enviar una recepta amb dos plats, un primer i un segon, i uns postres amb un pressupost que no podia superar els 16 euros. En la semifinal on va participar Òscar Bosch s'hi van inscriure entre 100 i 150 caps de cuina.

La semifinal es va celebrar el 4 de novembre a l'escola d'hostaleria i restaurant Hofmann de Barcelona i durant cinc hores els participants van haver d'elaborar els seus plats. La mateixa nit es va dur a terme l'entrega de premis al Palau de la Música, el finalista competirà amb els guanyadors de les altres zones en la final que es durà a terme a l'Alimentària 2010.

En total al concurs hi participen unes 1000 persones entre totes les comunitats i es realitzen 8 semifinals repartides per tot l'estat. El jurat va estar format per xefs de restaurants amb una i dues estrelles, els membres van ser Mey Hofmann, Ramon Freixa, El Monje del restaurant Via Veneto, Paco Moralesde l'hotel de 2 estrelles del Bulli a Sevilla i Montse Estruc del restaurant Singla.

De cara a l'any vinent Òscar Bosch, fill del cuiner Joan Bosch propietari del restaurant de Cambrils Can Bosch, va comentar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que té la intenció de tornar-s'hi a presentar i millorar la posició. Els plats que va presentar a concurs van ser una polenta amb sèmola de moresc cruixent i un farcit de rostit amb vieires i crema de ceps; com a segon plat garrí cruixent amb puré de pastanaga i ceba caramelitzada i salsa de mostassa i de postres tardor de mandarina amb xocolata blanca i pinyons.

Comenta aquest article