Informació general

Els ajuntaments de Cambrils i Riudoms acorden una limitació dels usos industrials del polígon de Mas de Don Felip

Per Lluís Rovira i Barenys

El mas de Don Felip i els terrenys del voltant, en els que s'ha d'ubicar el polígon industrial

L'Ajuntament de Cambrils i el de Riudoms han arribat a un acord pel que fa als usos que ha de tenir el futur polígon industrial de Mas de Don Felip. Després de realitzar-se un seguit de reunions entre els tècnics dels dos ajuntaments es va arribar a un acord que s'ha de concretar en un conveni que a hores d'ara s'està redactant des de l'Ajuntament de Riudoms. Aquest conveni, que haurà de ser signat pels alcaldes de les dues poblacions, ha de recollir "la tipologia d'usos que serien permesos i la que serien prohibits en un polígon d'aquestes característiques", segons ha manifestat l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, a Revista Cambrils Diari Digital. Aquest polígon, segons Benaiges, "ha de ser un polígon de serveis similar al que ha de ser el polígon Belianes de Cambrils. Està clar que queden prohibits els usos de tipus químic, farmacèutic, ...i que no hi haurà uns usos que poden ser perillosos, des del punt de vista de contaminació i molèsties, pels barris del Molí de la Torre i de Vilafortuny".
Abans de signar el conveni l'Ajuntament de Cambrils el vol revisar i, tal com va dir Benaiges, "el vull mostrar als veïns del Molí de la Torre i de Vilafortuny per a que vegin que queda clar quin és el compromís que adquirim".

Recurs d'alçada davant el conseller

La futura construcció del polígon industrial de Mas de Don Felip, que es troba al terme municipal de Riudoms però limítrof al terme municipal de Cambrils, ha tornat a saltar al primer pla de l'actualitat després que la Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona fes l'aprovació definitiva del Pla parcial d'aquest polígon, aquest passat mes de juny. Un cop coneguda aquesta resolució l'Ajuntament de Cambrils va presentar un recurs d'alçada davant del conseller, un recurs que té sis mesos per a ser contestat. Segons explica Benaiges, "un cop vam presentar el recurs em va trucar el director general d'Urbanisme per preguntar-me què passava. Jo li vaig explicar la problemàtica. Posteriorment vaig parlar amb l'alcalde de Riudoms per a posar en marxa l'acord entre els dos municipis. El director general ja em va dir que resoldria en funció de la voluntat dels dos ajuntaments. Ara bé, mentre això no passa, nosaltres tenim presentat el recurs d'alçada i si tot això no està resolt a meitats del proper mes de gener, l'Ajuntament de Cambrils presentarà un contenciós administratiu contra la resolució de la Comissió Territorial d'Urbanisme.

Al·legacions al Pla Director Territorial Urbanístic

A banda d'això, l'Ajuntament de Cambrils ha presentat una al·legació al Pla Director Territorial Urbanístic per tal de demanar que aquest polígon industrial desaparegui ja que, tal com explicava l'alcalde de Cambrils, "tota l'àrea de l'entorn, des de Valls a l'Hospitalet de l'Infant, és àrea reservada com a activitat agrícola i de sobte, aquest polígon apareix com una taca al mig d'aquest espai. A més, es deixa posar aquest polígon allí quan a nosaltres se'ns obliga a deixar l'espai agrícola des d'aquesta part fins al terme municipal de Mont-roig."

Comenta aquest article