Informació general

Es presenten els programes formatius 2008-2009 orientats a la professionalització

Per Anna Fargas

Moment de la presentació d'ahir al vespre al Centre Cultural

Els programes formatius organitzat per la Regidoria d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils i que s'han iniciat a partir del mes de setembre es van presentar ahir al vespre al Centre Cultural. La presentació va anar a càrrec de Salvador Matas –regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació–, Manuel Ortega –tècnic de la mateixa regidoria– i Francesc Ranchal Collado –director tècnic de l'Institut de Qualificacions Professionals–. Aquest últim va ser l'encarregat de dur a terme una xerrada sobre "El Sistema de Qualificacions Professionals" on es va explicar aquest sistema que s'està duent a terme a Catalunya perquè la gent que ja està treballant i vol continuar estudiant pugui demostrar, degut a la seva pràctica laboral, que ja ha convalidat unes certes competències professionals.

Els diferents programes formatius que es van presentar ahir i que estan organitzats per aquesta regidoria són el Programa de Formació Professionalitzadora d'àmbit municipal, l'Aula d'Idiomes municipal, la formació per a persones treballadores (subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua i el Fons Social Europeu i organitzada per CEPROM-CCOO amb col·laboració amb l'Àrea de Polítiques Actives d'Ocupació de Cambrils), la formació ocupacional (subvencionada pel Departament de Treball i el Fons Social Europeu), l'Escola Municipal d'Adults Rosa dels Vents i el Programa de Qualificació Professional Inicial (en conveni amb la Generalitat de Catalunya).

Properament s'anunciarà la potenciació de cursos on line

En aquest curs 2008-2009 s'han matriculat un miler d'alumnes repartits entre tota l'oferta formativa. Aquesta oferta es manté en la seva globalitat però varia l'oferta d'alguns cursos específics. Salvador Matas va comentar que des de la regidoria "ens agrada a l'inici del curs fer una presentació dels diversos programes orientats a la professionalització, perquè entenem que és important que al llarg de la vida ens puguem anar formant". D'altra banda va comentar que a poc a poc la ciutadania també està entenent que "avui en dia no n'hi ha prou amb els estudis obligatoris cal que al llarg de la nostra vida ens anem posant al dia; el fet de tenir una formació actualitzada i renovada permet a les persones trobar amb molta més facilitat feina".

Matas també va comentar que en poques setmanes s'anunciarà la potenciació d'ensenyaments d'aquest tipus per internet, "obrirem una nova línia de cursos on line que permetrà una gran diversitat d'oferta i el fet de poder-ho adaptar al ritme de cadascú i realitzar-ho durant les hores que millor li vagi a l'alumne".

Comenta aquest article