Cultura

S'inaugura oficialment el curs 2008-2009 de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Santiago Castellà, Salvador Matas, Vicent Villena i Ramón García Mateos, ahir al vespre a la sala d'actes de l'IES Cambrils

La sala d'actes de l'IES Cambrils va ser l'escenari escollit ahir al vespre per estrenar oficialment el curs 2008-2009 de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils. Aquest primer acte va comptar amb la presència del director de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils –Ramón García Mateos–, el vicerector de Relacions Externes de la URV –Santiago Castellà–, el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– i el director dels Serveis Territorials d'Educació, Vicent Villena.

Segon any: Any de la consolidació de l'Antena

El primer en encetar el torn de paraula va ser Ramón García Mateos que va agrair a tots els que han fet possible aquesta consolidació de l'Antena del Coneixement a Cambrils, que per segon any consecutiu oferirà un amplíssim programa amb xerrades, debats i reflexions sobre diferents àmbits ben diversos. García Mateos va adreçar un agraïment especial a la Universitat Rovira i Virgili per engegar "iniciatives tan boniques com l'Antena del Coneixement"; així com al suport econòmic de la regidoria d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils, "que fan possible que es tingui un programa tan atractiu com el d'aquesta edició", i també a l'equip directiu de l'IES Cambrils, "que exerceix com el millor amfitrió per acollir a l'Antena del Coneixement". Segons va explicar el director de l'Antena del Coneixement, "enguany ha de ser l'any de la consolidació, gràcies a unes aportacions d'excel·lència i de qualitat. L'Antena pot donar un pas endavant i portar a persones de reconegut prestigi com: Joan Margarit –recentment Premi Nacional de Cultura i Premio Nacional de Poesía 2007– o Ángel Pío González, Alberto Oliart, Eudald Carbonell, José Antonio Labordeta, Paco Ibáñez o Alberto Blecua, entre d'altres. Ramón García Mateos també va destacar la recuperació del V Seminari sobre educació M. Dolors Medina: Memòria i veu; que enguany girarà entorn el món dels cantautors. D'altra banda, una de les novetats d'enguany també serà el primer Premi d'Excel·lència de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils per alumnes de batxillerat.

El primer acte del programa tindrà lloc el dia 28 de novembre a les 12 del migdia a la sala d'actes de l'IES Cambrils, i comptarà amb la participació del poeta Joan Margarit.

Caràcter profundament territorial de la URV

Per la seva part, el vicerector de Relacions Externes de la URV –Santiago Castellà– també va destacar en la seva intervenció que el projecte de Cambrils "es mereix tot el recolzament de la URV, amb un projecte del qual ens sentim molt orgullosos". Castellà també va emfatitzar sobre el caràcter "profundament territorial" de la universitat tarragonina, així com la seva implicació en el territori treballant per aconseguir les seves tres missions fonamentals: "la docència, la recerca i la implicació per ser un motor en el desenvolupament regional i construir una societat del coneixement".

El regidor d'Educació de Cambrils –Salvador Matas– també va mostrar-se satisfet per la consolidació de l'Antena del Coneixement, així com l'excel·lent programa que s'ha aconseguit enguany. Matas també va destacar la recuperació del V Seminari sobre educació M. Dolors Medina: Memòria i veu i l'impuls a l'excel·lència dels millors alumnes de batxillerat. D'altra banda, el regidor d'Educació també va destacar la forta aposta que s'està fent des de l'Ajuntament de Cambrils per l'educació, a través del Projecte Educatiu de Ciutat.

Finalment, va ser el torn del director dels Serveis Territorials d'Educació –Vicent Villena– que va oferir una conferència-col·loqui sobre "L'educació a Cambrils: Una mirada cap al futur".

Comenta aquest article