Informació general

L'Ajuntament engega un programa d'actes entorn el Dia Internacional contra la violència de gènere per sensibilitzar els més joves

Per Berta Ruiz



La regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria– ahir durant la presentació del
Amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere –que tindrà lloc el proper 25 de novembre–, la regidoria de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils ha engegat diferents actes i xerrades destinades principalment als més joves. Ahir mateix, la regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria– presentava en roda de premsa els diferents actes que es faran, amb l'objectiu principal de sensibilitzar la població envers aquesta xacra social.

Actes dirigits als centres educatius de secundària

Enguany, els actes entorn aquest el Dia Internacional contra la violència de gènere es desenvolupen principalment als centres educatius de secundària de Cambrils, dirigits concretament als alumnes de quart d'Educació Secundària.
Els tallers tenen l'objectiu de crear un espai de debat, informar i sensibilitzar els més joves sobre aquest problema i reflexionar-ho per tal d'abordar la problemàtica des de ben joves. El programa de les jornades ja va iniciar-se el dimarts amb dues primeres xerrades a l'Escola Taller i a l'institut La Mar de la Frau, i que seguirà avui amb una nova xerrada als alumnes de quart d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, i aquesta tarda amb un taller al centre Les Basses sota el títol "La violència en les relacions de parella". Aquest taller serà impartit per la pedagoga –Anna Chiara– i comptarà amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones. El divendres seguiran les xerrades de sensibilització i informació als centres de secundària, concretament a l'Escola d'Hoteleria i Turisme i a l'IES Cambrils. Tots els tallers seran impartits per membres de la Xarxa d'Atenció a la Víctima (XAV) i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

Finalment, el dimarts 25 de novembre –Dia Internacional contra la violència de gènere– es farà la lectura del manifest en contra de la violència envers les dones. Aquest es farà a les portes de l'Ajuntament a les dotze del migdia. Després es farà un enlairament simbòlic de globus.

Primers mesos de funcionament de la Xarxa d'Atenció a la Víctima

Pel que fa als primers mesos de la posada en funcionament de la Xarxa d'Atenció a la Víctima (XAV), Maricel Llaveria va fer repàs de les xifres assolides per aquest servei des del passat mes de maig fins ara. Des de la regidoria de Polítiques Socials i Salut es valora de manera molt positiva el funcionament d'aquest servei, que a més, està arribant i donant servei a d'altres poblacions de la zona. En aquest temps s'han atès un total de 57 casos. Aquest servei disposa d'una sèrie de recursos per atendre a les víctimes de violència de gènere: inclou el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), una advocada i una psicòloga del SIAD, un telèfon mòbil d'urgència per utilitzar en aquests casos, un pis d'acollida, ajuts d'urgència, suport psicològic, ajut de farmàcia i informació, assessorament i allotjament d'urgència.

Pel que fa al nombre de trucades rebudes al telèfon 900 900 120 –un servei d'atenció personalitzada a les dones en situació de risc– cal destacar que durant l'any 2007 es van rebre un total de 10.428 trucades, i enguany –a data de 23 d'octubre– ja s'han rebut 9.480 trucades. Malauradament el nombre de víctimes mortals durant el 2007 a l'estat espanyol va ser de 72 víctimes de la violència de gènere; 12 d'aquestes a Catalunya. I enguany, a Catalunya ja han mort 9 dones –inclosa una nena de 6 anys– víctimes d'aquesta xacra social.

Comenta aquest article