Esports

La pista d'atletisme s'obre provisionalment al públic

Per Anna Fargas

Imatge de la pista d'atletisme ahir a la tarda

Des de fa uns dies la pista d'atletisme està oberta a tots els usuaris de forma gratuïta. Cada dia des de les 17h i fins les 22h tothom qui vulgui pot fer ús de la pista de forma gratuïta. Les funcions de vestuari les fa un mòdul prefabricat que disposa de taquilles i lavabo però no de dutxa; per fer us d'aquestes taquilles s'ha de demanar la clau als conserges dels nous camps de futbol i a canvi deixar el carnet d'identitat. Joan Recasens –regidor d'Esports– va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "sabem que és una mica precari però és per la gent que ens demanava poder córrer, hem decidit obrir la pista perquè la gent la vagi tastant fins que no tinguem els vestidors".

En aquests moments s'està redactant el projecte definitiu de la construcció dels vestidors i, Joan Recasens va comentar que, l'empresa adjudicatària vol començar a construir a partir del gener o febrer de l'any vinent. L'obra acabada també comptarà amb un gimnàs i Recasens va explicar que en el moment que "estigui tot enllestit es pagarà la quota per entrar".

Treballar amb les escoles i realitzar una mini olimpíada

Des de l'Àrea d'Esports ha sorgit la iniciativa de treballar l'atletisme amb les escoles. Joan Recasens va explicar que per començar es vol treballar de cara a l'últim trimestre, "perquè fa més bon temps" amb els alumnes de cinquè de primària de totes les escoles de Cambrils. Tot i això, el regidor va comentar que "si hi ha alguna escola que vulgui venir a utilitzar-la, no tenim cap problema".

A part d'aquest projecte d'atletisme a les escoles, Recasens va comentar que està previst realitzar a finals d'aquest curs escolar "una espècie de mini olimpíada o trobada atlètica entre totes les escoles de Cambrils, per donar-li un ús social a la pista d'atletisme".

Es preveu iniciar les obres dels vestidors entre els propers mesos de gener i febrer

Tal i com va comentar Recasens, l'empresa adjudicatària vol iniciar les obres entre els propers mesos de gener i febrer. Per tal de construir els vestidors s'haurà d'enderrocar el magatzem que existeix actualment i construir-lo en un altre lloc, a més també s'estudiarà si és necessari canviar de lloc les instal·lacions d'aigües que hi ha en aquell espai.

La Generalitat va atorgar una subvenció de 80 mil euros per la construcció d'aquests vestidors, tal i com va comentar el mateix regidor, que va afegir que "volem anar ràpid perquè aquests vestidors són necessaris i a més els tour operadors i les empreses que es dediquen a vendre turisme esportiu també la volen posar al mercat, però volem donar uns mínims de condicions".

Pel que fa a les graderies de la pista d'atletisme es troben en una tercera fase i per tant, encara no hi ha dates per a l'inici de les obres. Tot i això Joan Recasens va comentar que, probablement, una de les graderies que es troba en els nous camps de futbol, i que pertany a l'Àrea d'Esports, es traslladarà a la pista d'atletisme quan s'hagin construït els vestidors del camp de futbol.

A principis de l'any vinent es preveu treure a licitació els vestidors dels nous camps de futbol

Pel que fa als vestidors dels nous camps de futbol i les graderies, Joan Recasens va comentar que "estem intentant que amb els diners d'aquest any i si podem suplementar-ho amb més diners de cara a l'any que vé, a principis d'any poder-ho treure a licitació". Recasens va explicar que les graderies estaran situades davant dels vestidors i que "no són unes grans graderies, són tres fileres perquè la gent pugui seure i estigui a cobert".

Comenta aquest article