Informació general

La ministra de turisme de la República de Guinea visita Cambrils per conèixer el funcionament del sector turístic

Per Berta Ruiz

La ministra de turisme de la República de Guinea –Bah Maïmouna Daillo– signant el llibre d'honor de l'Ajuntament

La ministra de turisme de la República de Guinea –Bah Maïmouna Daillo– va visitar Cambrils ahir a la tarda, acompanyada d'una delegació oficial del seu país, empresaris i promotors, i també del president de l'Associació de guineans Costa Daurada, Barry Basaikou. Pel matí també va visitar d'altres municipis de la zona com Salou, la diputació de Tarragona o el parc temàtic de Port Aventura.

Interès pel funcionament del sector turístic

A la tarda, la delegació guineana va ser rebuda per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques –Oliver Klein–, la regidora de Turisme –Anna López–, la regidora del Partit Popular –Carme Cros– i el president de l'ONG Mediterrània –Àngel Juárez–. Es va oferir una recepció oficial al despatx de l'alcalde, on la Ministra de Turisme de la República de Guinea va poder signar en el llibre d'honor, i també es van poder intercanviar diferents obsequis. Tot seguit, es van reunir a la sala de premsa per tal de parlar i debatre sobre diferents qüestions. Un dels motius principals de la visita de la delegació guineana a Tarragona ha estat la de conèixer el funcionament de les infraestructures, la promoció i les iniciatives turístiques, així com poder establir diferents vies de col·laboració a través de les ONG's de la zona i l'Ajuntament de Cambrils amb el govern de la República de Guinea.

Durant la xerrada, tant Robert Benaiges com els diferents regidors del consistori cambrilenc van intercanviar opinions amb la delegació guineana i van explicar l'evolució turística de Cambrils des dels anys 60 fins a l'actual sector turístic, que és un dels principals motors de l'economia cambrilenca. La delegació guineana, encapçalada per la Ministra de Turisme d'aquell país, es van mostrar molt disposats a buscar fórmules de potenciació de les infraestructures turístiques al seu país.

Un cop va finalitzar la reunió, es va fer una conferència a la sala de plens de l'Ajuntament sobre les "Possibles vies de cooperació entre Cambrils i Guinea a l'àmbit del turisme sostenible", on van participar diferents membres d'ONG's locals, membres del Consell Cambrils Ciutat Solidària i empresaris del sector turístic cambrilenc.

Comenta aquest article